Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
ASPEGIC 0,5 g injectabil, pulbere

Prezentare farmaceutica:
Pulbere pentru administrare parenterala in flacon. Solvent in fiola de 5 ml.

Compozitie:
Pulbere: Acetilsalicilat de lizina 0,9 g corespunzand la 0,5 g acid acetilsalicilic. Glicina 0,1 g. Solvent: Apa pentru preparat injectabil.

Indicatii:
Algii diverse; stari febrile; afectiuni reumatice.

Precautii:
Produsul este rezervat adultilor si copiilor peste 6 ani. Trebuie folosit cu prudenta in caz de: antecedent de ulcer gastro-duodenal sau de hemoragii digestive; insuficienta renala; astm; dispozitiv intrauterin. Nu se recomanda: in caz de guta; in menoragii, din cauza riscului de crestere a duratei si a fluxului menstrual.

Sarcina:
Administrarea de scurta durata in timpul primelor doua trimestre ale sarcinii nu pare sa creeze probleme. In schimb administrarea este absolut contraindicata in timpul ultimului trimestru de sarcina.

Contraindicatii:
Boli ulceroase gastroduodenale; accidente anterioare de hipersensibilitate la salicilati; riscuri hemoragice. Atentie! Absolut contraindicat in ultimul trimestru de sarcina.

Interactiuni medicamentoase:
Potentare se recomanda eventual adaptarea si reducerea posologiei pentru urmatoarele substante: antivitamine K, heparina, sulfoniluree, metotrexat. Actiunea anumitor antiinflamatoare nesteroidiene si, in anumite doze, a substantelor uricozurice poate fi redusa.

Efecte secundare:
La doze mari: tiuit in urechi, senzatie de scadere a acuitatii auditive, cefalee; sindroame hemoragice cu cresterea timpului de sangerare, hemoragii digestive; accidente de sensibilizare (edem, urticarie, astm, accidente anafilactice). Riscurile de dureri abdominale sau de ulceratii gastrice sunt foarte reduse cu Aspegic Injectabil 0,5 g datorita modului sau de admnistrare.

Posologie:
Se dizolva continutul unui flacon in cei 5 ml de apa din fiola. Se injecteaza, dupa dizolvarea completa a pulberii, i.m. profund sau i.v., direct ori in perfuzie i.v., prin intermediul unei solutii vehicul (solutie de clorura de sodiu, glucoza sau sorbitol). Se recomanda evitarea amestecului in aceeati seringa a Aspegic Injectabil 0,5 g cu alte produse injectabile. Aspegic Injectabil 0,5 g poate fi utilizat in cura prelungita. Adulti: per injectie: 1 sau 2 flacoane; in dureri intense, se recomanda administrarea a 2 flacoane o data i.v.; in 24 de ore: - de obicei 1 sau 4 flacoane; in anumite cazuri, posologia zilnica poate ajunge la 8 flacoane. Copii peste 6 ani: de la 10 la 25 mg/zi. De la 6 la 10 ani: 1/2 pana la 1 flacon/zi. Peste 11 ani: 1 pana la 2 flacoane/zi.

Conditii de pastrare:
A se pastra ferit de caldura. Nu se utilizeaza solutia daca nu este limpede sau contine cristale.

Supradozare:
Intoxicatia este periculoasa la persoanele in varsta si, mai ales, la copiii mici la care poate fi dramatica sau chiar mortala. Tratament de urgenta in mediu spitalicesc.

Forma de prezentare:
Cutie cu 6 flacoane a 0,5 g acetilsalicilat de lizina pulbere + 6 fiole cu 5 ml apa distilata pentru injectie. Cutie cu 20 flacoane a 0,5 g acetilsalicilat de lizina pulbere (model pentru spital).

Producator: Sanofi ~ Synthelabo

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007