Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
SARIDON, comprimate

Compozitie:
250 mg paracetamol, 150 mg propifenazona, 50 mg cafeina.

Proprietati si efecte:
Saridon este o asociatie de substante analgezice si antipiretice, si contine de asemenea o cantitate redusa de cafeina. Proportia componentelor este in asa fel echilibrata, incat sa permita amendarea rapida si eficace a durerii, efectul mentinandu-se cateva ore.

Indicatii:
Algii: cefalee, durere de origine dentara, dureri de origine menstruala, migrena, nevralgie, nevrite, dureri postoperatorii si dureri de origine reumatica; stari febrile (stari gripale etc.).

Mod de administrare:
Doza unica: adulti: 1 - 2 comprimate; copii de varsta scolara: 1/2 - 1 comprimat. Doza unica poate fi repetata de trei ori, in cursul a 24 de ore. Comprimatele trebuie luate intregi, cu o cantitate suficient de mare de apa sau alte lichide. Analgezicele nu trebuie luate in doze mari sau timp indelungat fara a consulta in prealabil medicul.

Contraindicatii si precautii:
Saridon este contraindicat in cazul unor afectari severe ale functiei hepatice sau renale, in conditiile unui deficit congenital de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza (anemie hemolitica), porfirie hepatica acuta, ca si in cazul unei alergii la substantele ce intra in componenta sa. Saridon nu trebuie administrat sugarilor si nici copiilor de varsta prescolara. Trebuie respectat de asemenea principiul medical de a nu se administra medicamente in primele luni de sarcina, in afara cazurilor cand este imperios necesar.

Reactii adverse:
Saridon este in general bine tolerat. In cazuri izolate, au fost observate reactii cutanate (rash, urticarie).

Interactiuni medicamentoase:
Ca si in cazul altor analgezice, pacientii aflati sub tratament cu Saridon nu trebuie sa consume alcool, deoarece reactiile individuale nu pot fi previzibile.

Valabilitate:
Medicamentul trebuie utilizat inainte de data de expirare (EXP), marcata pe ambalaj.

Forma de prezentare:
Comprimate 10, 250.

Producator: F. Hoffmann La Roche

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007