Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
NITRAZEPAM, comprimate

Compozitie:
1 comprimat contine 2,5 mg nitrazepam.

Actiune terapeutica:
Sedativ, hipnotic si miorelaxant benzodiazepinic; efectul se instaleaza dupa 1/2-1 ora si dureaza 6-8 ore.

Farmacocinetica:
Administrat pe cale orala se absoarbe in proportie de aproximativ 80%, cu variatii individuale mari. Se leaga de proteinele plasmatice in proportie de 87%. Se metabolizeaza practic in totalitate.

Indicatii:
Tulburari de somn - insomnie, somn agitat si neodihnitor, adormire dificila - si stari de tensiune emotionala, suprasolicitare nervoasa, anxietate, depresiuni psihice, care sunt insotite de tulburari ale ritmului normal veghe-somn. Tulburari de somn la batrani si copii.

Dozare si mod de administrare:
Se va folosi doza minima eficienta. Tratamentul sa nu depaseasca 4 saptamani si, daca este posibil, sa fie intermitent. Nu se recomanda un tratament cronic, de lunga durata. Tratamentul cu benzodiazepine se va intrerupe treptat. Intreruperea unui tratament mai indelungat se va face intr-o perioada mai lunga de timp. Oral: Adulti: 2 comprimate seara la culcare - la nevoie, pana la 4 comprimate in conditii ambulatorii si 8 comprimate in stationar. Varstnici: 1-2 comprimate/zi. Copii de la 6-14 ani: 2 comprimate/zi. Copii de la 1-6 ani: 1/2-1 comprimat/zi.

Contraindicatii:
Alergie la benzodiazepine, insuficienta pulmonara acuta, deprimare respiratorie, miastenie grava, psihoza cronica, depresie, tulburari de personalitate.

Precautii:
Prudenta la batrani, bolnavi cu insuficienta respiratorie cronica si cu ateroscleroza cerebrala avansata (doze mici).

Reactii adverse:
Este in general bine suportat, deregleaza mai putin ca hipnoticele barbiturice modelul fiziologic al somnului; uneori somnolenta sau vertij la trezire (mai ales cand se administreaza repetat); batranii pot prezenta stari confuzionale (se recomanda doze mici); mai rar scaderea libidoului, hipotonie musculara, ameteli, artralgii (tratament indelungat cu doze mari). Utilizarea abuziva prelungita poate fi cauza de dependenta de tip barbituric.

Sarcina si alaptare:
Prudenta sau se evita in primul trimestru de sarcina.

Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini:
Se evita administrarea Nitrazepam la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Interactiuni medicamentoase:
Se evita asocierea cu bauturi alcoolice. Prudenta in asocierea cu barbiturice, neuroleptice, sedative, analgezice opioide (potentarea efectului deprimant), anestezice generale, IMAO, antidepresive.

Supradozare:
Simptome: somnolenta, ataxie, tulburari de comportament la copii. Nitrazepam administrat singur pune putine probleme serioase. Tratament: spalatura gastrica.

Forma de prezentare:
Flacoane cu 20 comprimate. Cutii cu 2 blistere a 10 comprimate.

Conditii de pastrare:
Ferit de lumina si umiditate.

Termen de valabilitate: 3 ani.

Producator: Terapia S.A.

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007