Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
GLUTETIMID, comprimate

Compozitie:
1 comprimat contine 250 mg glutetimid.

Actiune terapeutica:
Produs cu actiune sedativa (in doze mici), hipnotic in doze mari (provoaca somn linistit). Are actiune anticolinergica periferica si centrala, are proprietati inductoare enzimatice hepatice.

Farmacocinetica:
Glutetimida se absoarbe neregulat din tubul digestiv, se leaga in proportie de 54% de proteine serice. Se metabolizeaza aprope in totalitate in organism. Metabolitul se elimina lent prin urina.

Indicatii:
Insomnii; premedicatie in chirurgie si obstetrica.

Dozare si mod de administrare:
Oral, 1-2 comprimate la culcare sau in seara dinaintea interventiei chirurgicale, eventual cu o ora inaintea acesteia.

Contraindicatii:
Alergie la glutetimida, glaucom cu unghi ingust, porfirie hepatica acuta, insuficienta respiratorie, insuficienta hepatica si insuficienta renala avansata, leziuni miocardice grave, dureri rebele, alcoolism sau dependenta medicamentoasa in antecedente.

Precautii:
Prudenta la batrani si la copii.

Reactii adverse:
Ocazional vertij la trezire, greata, voma, oscilatii tensionale, eruptii cutanate alergice; foarte rar reactii alergice severe, porfirie, discrazii sanguine (purpura, trombocitopenie, anemie aplastica, leucopenie).

Sarcina si alaptare:
Se administreaza cu prudenta la femeile insarcinate (din cauza inrudirii chimice cu talidomida) si in perioada de alaptare.

Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini:
Se evita administrarea glutetimidului la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Interactiuni medicamentoase:
Inhibitorii de monoaminoxidaza potenteaza efectul glutetimidului. Nu se va asocia cu alcool, barbiturice si alte sedative (efect aditiv).

Supradozare:
Simptome: intoxicatia acuta se manifesta prin depri-mare respiratorie si circulatorie, uscaciunea gurii, atonie gastro-intestinala si vezicala, midriaza si hipertermie. Tratamentul indelungat abuziv, mai ales in doze mari, poate determina dependenta. Dozele potential letale sunt 8-20 g. Tratament: suportiv general, spitalizare, eliminarea continutului gastric (lavaj).

Forma de prezentare:
Flacoane cu 10 comprimate.

Conditii de pastrare:
Ferit de caldura si umiditate.

Termen de valabilitate: 1 an.

Producator: Terapia

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007