Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Expression #5 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'emed_emedonline.l.tag_modid' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
MIOSTIN, comprimate

Compozitie:
Un comprimat contine 15 mg bromura de neostigmina si excipienti (lactoza granulata in spray, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu).

Forma farmaceutica:
Comprimate neacoperite destinate administrarii orale.

Grupa farmaco-terapeutica:
Anticolinesterazic din clasa parasimpatomimetice. Parasimpatomimetic cu actiune indirecta (anticolinesterazic), moderat reversibil. Intensifica si stimuleaza peristaltismul tractului digestiv (esofag, stomac, intestin), stimuleaza musculatura neteda a vezicii urinare, musculatura striata, precum si pe cea bronsica. Asupra aparatului cardiovascular actiunea sa se manifesta prin bradicardie si scaderea presiunii arteriale; de asemenea determina contractia pupilei (mioza). Totusi comparativ cu alte substante parasimpatomimetice (ex. fizostigmina), nu influenteaza in mod accentuat pupila, cordul, presiunea arteriala, secretiile. Asupra uterului are actiune emenagoga, fara a fi ocitocic. Efectele cele mai importante si care constituie principalele aplicatii terapeutice ale produsului sunt: marirea tonusului musculaturii netede cu intensificarea peristaltismului tractului digestiv si a cailor urinare, marirea tonusului si stimularea musculaturii striate precum si efect anticurarizant. Miostinul este antagonist al tetraetilamoniului si are actiune anticurarizanta in supradozarile cu d-tubocurarina si derivatul sau metil, ramanand fara efect in supradozarile cu decametoniu si succinilcolina. Absorbtia digestiva este slaba, timpul de injumatatire este de circa 1,3 ore. In organism este metabolizata de colinesteraza din plasma si ficat.

Indicatii:
Miastenia gravis, atat ca test de diagnostic cat si tratament simptomatic. Antagonist al d-tubocurarinei si al derivatului sau metil. Ileus paralitic postoperator. Retentie urinara postoperatorie. Tulburari vasculare periferice (sindrom Raynaud, trombangeita obliteranta). Poliomielita si alte boli cu tulburari neuromusculare. Adjuvant in: megacolon; hipertiroidism si miopie tireotoxica; migrene si prevenirea acceselor de tahicardie paroxistica; prevenirea trombozelor. Rinita atrofica.

Contraindicatii:
Ileus mecanic, peritonita. Astm bronsic. Stari de bradicardie. Parkinsonism, miastenie congenitala. Este contraindicata asocierea cu acetilcolina sau alti esteri ai colinei.

Precautii:
Bradicardie. Epilepsie. Hipotensiune. Ulcer gastroduodenal.

Interactiuni:
Anestezicele locale si unele anestezice generale, agentii antiaritmici si unele medicamente care interfera cu transmisia neuromusculara vor fi utilizate cu prudenta in cazul pacientilor cu miastenie grava. Dozele de Miostin trebuie crescute corespunzator.

Atentionari speciale:
Se administreaza femeilor insarcinate numai daca este absolut necesar. In cazul mamelor care alapteaza, datorita potentialului crescut al efectelor adverse pentru fat, se va lua in discutie intreruperea alaptatului, in cazul in care administrarea medicamentului este importanta pentru mama.

Doze, mod de administrare:
Se administreaza la indicatia medicului, iar stabilirea dozelor cat si a intervalului dintre doze se face in functie de raspunsul individual.

Supradozare:
Supradozarea cu Miostin poate produce crize colinergice. Se impune intreruperea tratamentului si administrarea de atropina.

Reactii adverse:
Crampe abdominale, spasme ale musculaturii striate, hipersalivatie, mioza, uneori chiar stari de colaps. Toate aceste simptome pot fi prevenite si evitate prin administrare de 0,6 mg atropina sulfurica.

Conditii de pastrare:
In ambalajul original, la temperaturi cuprinse intre 15-25C, ferit de umiditate.

Termen de valabilitate: 2 ani

Forma de prezentare:
Cutii continand 2 blistere a cate 10 comprimate.

Producator: Labormed Pharma

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007