Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
THIOCTACID 600, comprimate filmate

Compozitie:
1 comprimat filmat contine acid lipoic 600,0 mg.

Indicatii:
Tulburari de sensibilitate in polineuropatia diabetica.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la acidul lipoic.

Sarcina si alaptare:
Din cercetarile efectuate cu privire la toxicitatea asupra aparatului reproducator nu a rezultat o actiune daunatoare asupra produsului de conceptie. Deoarece nu exista suficienta experienta asupra sigurantei utilizarii produsului in perioada de sarcina, acesta va fi administrat numai la indicatia stricta a medicului. Produsul nu se va administra in perioada de alaptare, deoarece nu sunt cunoscute date cu privire la trecerea acidului alfa lipoic in laptele matern. Recomandare: In timpul tratamentului este strict interzis consumul de alcool. Alcoolul si metabolitii sai reduc efectul terapeutic al Thioctacid.

Reactii adverse:
In cazuri izolate s-au semnalat reactii alergice cutanate. Este posibila in cazuri rare o scadere a nivelului glicemiei ca urmare a stimularii penetrarii tisulare a glucozei.

Interactiuni medicamentoase:
Administrarea concomitenta de Thioctacid si Cisplatin duce la diminuarea actiunii Cisplatin. Efectul hipoglicemiant al insulinei si al medicamentelor antidiabetice orale poate fi potentat de Thioctacid. De aceea este necesar un control strict al glicemiei, in special in stadiul initial al tratamentului cu Thioctacid. In cazuri izolate, pentru evitarea aparitiei unei hipoglicemii se recomanda reducerea dozelor de insulina sau a medicatiei antidiabetice orale.

Mod de administrare:
Daca nu se prescrie altfel, se administreaza zilnic 1 comprimat filmat, nemestecat, cu putin lichid. In cazul in care simptomatologia este severa, se recomanda initial o terapie parenterala.

Termen de valabilitate:
Thioctacid 600 nu se va administra dupa expirarea termenului de valabilitate inscriptionat pe ambalaj. Medicamentul nu se pastreaza la indemana copiilor !

Forma de prezentare:
Ambalaj cu 30, 60 si 100 comprimate filmate. Ambalaj clinic. Thioctacid 600 se elibereaza numai in farmacii, cu prescriptie medicala. Thioctacid 600 contine acid alfa lipoic, prezent in mod natural in organism ca substanta biologic activa si care ajuta la reechilibrarea proceselor metabolice.

Producator: ASTA Medica

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007