Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
DROPIL 2% - DROPIL 4%, colir izotonic

Compozitie:
Dropil 2% - 100 ml de solutie contine: 2 g pilocarpina clorhidrat. Excipienti: fosfat monobazic de potasiu, fosfat dibazic de sodiu, clorura de potasiu, clorura de sodiu, ester para-oxibenzoic, clorura de benzalconiu, apa distilata sterila.
Dropil 4% - 100 ml de solutie contine: 4 g pilocarpina clorhidrat. Excipienti: metilceluloza 4 000, clorura de sodiu, apa distilata sterila.

Forma farmaceutica si continut:
Dropil 2% - 2% pilocarpina clorhidrat in 10 ml colir. Dropil 4% - 4% pilocarpina clorhidrat in 10 ml colir.

Actiune terapeutica:
Preparat antiglaucomatos si miotic, folosit in oftalmologie.

Indicatii:
Produsul este indicat in tratamentul glaucomului cronic, in timp ce in glaucomul acut se foloseste numai in cazuri de urgenta chirurgicala sau in combinatie cu alte substante miotice sau inhibitori ai anhidrazei carbonice.

Contraindicatii:
Mioticele sunt contraindicate in caz de iritatie acuta. Produsul nu este recomandat pentru uz pediatric, ci numai in caz de stricta necesitate, la recomandarea medicului.

Precautii:
Pacientii aflati sub tratament trebuie sa fie supusi unui control constant al presiunii intraoculare pentru a evita deteriorarea vederii cu modificarea campului vizual. La gravide in primul trimestru si la nou-nascuti, produsul se va administra in caz de stricta necesitate sub control medical. In cazul fenomenelor de hipersensibilitate, se intrerupe tratamentul, instituindu-se o terapie adecvata.

Interactiuni medicamentoase:
In cazul interventiilor chirurgicale, data fiind posibilitatea potentarii curarizantelor, se recomanda informarea anestezistului si chirurgului.

Efecte asupra capacitatii de conducere si utilizarii unor masini:
Nu sunt cunoscute.

Dozare si mod de administrare:
Dropil 2% - Se instileaza una sau mai multe picaturi o data sau de mai multe ori pe zi, dupa recomandarea medicului. Dropil 4% - Se instileaza una sau mai multe picaturi de doua sau trei ori pe zi, dupa recomandarea medicului.

Durata tratamentului:
In functie de severitatea afectiunii. Atunci cand este necesar sa se urmeze tratamentul o perioada indelungata, este recomandata consultarea medicului.

Indicatii de utilizare:
Pentru o utilizare corecta a produsului, se va deschide capacul, se apasa si in acelasi timp se desurubeaza.

Supradozare:
In caz de supradozare accidentala, consultati medicul.

Reactii adverse:
Nu se cunosc efecte nedorite, in afara unui usor spasm ciliar si o usoara reducere a claritatii imaginilor. Rareori se observa hipersensibilitate. Ca urmare a folosirii prelungite poate aparea alergia de contact. Reactiile sistemice ca urmare a utilizarii oculare a produsului sunt rare. Este necesar ca pacientul sa comunice medicului sau farmacistului orice efect nedorit, imediat ce il constata.

Atentie!
Nu utilizati medicamentul dupa data expirarii indicata pe ambalaj. Data expirarii se refera la produsul perfect conservat. A nu se lasa la indemana copiilor.

Precautii speciale pentru conservarea medicamentului:
Se conserva la temperatura camerei. Produsul nu trebuie sa fie utilizat dupa mai mult de 30 de zile de la deschiderea ambalajului.

Producator: Bruschettini S.p.a.

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007