Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Expression #5 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'emed_emedonline.l.tag_modid' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
TROPIXAL, picaturi oftalmice

Descriere:
Tropicamida este o amida cu formula chimica (Benzenacetamine, N-ethyl-a-hydroxymethyl-N-4-piridinilmethyl). Tropixalul este o solutie de uz oftalmic, incolora, pana la slab galbui.

Compozitie:
Tropicamida 5 mg/ml; Clorura de Benzalconiu 0,1 mg/ml.

Indicatii:
Produce midriaza si cicloplegie, fiind utilizat in procedurile de diagnosticare. Are actiune midriatica de scurta durata, utila in unele cazuri pre- si postoperatorii.

Contraindicatii:
Contraindicat in glaucom si la persoanele cu hipersensibilitate la oricare dintre componentele preparatului.

Reactii adverse:
Uscaciunea gurii; tulburari de vedere; dureri de cap; cresterea presiunii intraoculare; reactii psihotice; tulburari de comportament; tahicardie.

Mod de administrare:
Se recomanda, pentru a evita aparitia efectelor adverse, sa se comprime la nivelul unghiului intern al ochiului timp de 1-2 minute dupa instilatiile repetate.

Atentie!
Nu exista informatii precise ca acest preparat nu cauzeaza fertilitatii umane si fetusului. Este periculos pentru copiii cu sindrom Down si afectiuni ale SNC. Trebuie folosit cu precautie in cazul pacientilor cu diabet, hipertensiune si hipertiroidism si la persoane in varsta.

Precautii:
Pacientii trebuie informati ca nu au voie sa conduca automobilul sau sa lucreze pe orice masina, atat timp cat pupilele sunt dilatate. Nu trebuie sa se ingrijoreze de petele rosii din campul vizual.

Interactiuni medicamentoase:
Fenilefrina intensifica actiunea midriatica. Pentru folosinta indelungata, dozajul se micsoreaza treptat.

Doze:
Pentru actiunea midriatica:
1 picatura de solutie 0,5% in fiecare ochi. Se repeta la 5 minute. Pentru diagnosticul cicloplegiei: 1 picatura de solutie 0,5%.

Forma de prezentare:
In flacoane de 10 ml cu picurator.

Conditii de pastrare:
La temperatura camerei, ferit de surse de lumina. Continutul trebuie utilizat in termen de 15 zile de la desigilarea flaconului.

Producator: Demo

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007