Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
BRONHODILATIN, comprimate

Compozitie:
1 comprimat contine 10 mg clorhidrat de izoprenalina.

Actiune terapeutica:
Simpatomimetic cu efecte adrenergice neselective (stimuleaza receptorii 1 si 2). Nu are afinitate pentru receptorii . Produce bronhodilatatie si vasodilatatie generala, inclusiv pulmonara. Creste pulsul si debitul cardiac. Izoprenalina este eliminata rapid din sange si nu are efecte cumulative.

Farmacocinetica:
Administrata sublingual, se absoarbe inegal si limitat, iar disponibilitatea este insuficienta. Este metabolizata pe cale enzimatica.

Indicatii:
Astm bronsic (tratamentul crizei), bronsita spastica, atelectazii postoperatorii, pregatirea si favorizarea aerosoloterapiei cu alte medicamente (antibiotice, secretolitice, cortizon, cromoglicat), evitarea eventualelor spasme bronsice si usurarea respiratiei in conditii de terapie intensiva; realizarea bronhodilatatiei pentru teste functionale respiratorii. Bloc atrio-ventricular partial sau total, tratamentul si profilaxia acceselor Adams-Stockes, sindrom de sinus carotidian, bradicardie.

Dozare si mod de administrare:
Sublingual 1-2 comprimate; la nevoie se poate repeta dupa 3-4 ore (fara a depasi 6 doze/zi).

Contraindicatii:
Tahicardie marcata (peste 130/minut), aritmii ectopice (extrasistole polimorfe si in salve), angina instabila, infarct miocardic acut, astm cardiac, hipertiroidism, stari de acidoza.

Precautii:
Prudenta in cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala si la diabetici. Simpatomimeticele figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).

Reactii adverse:
Tahicardie, palpitatii, dureri precordiale, hipotensiune cu ameteli, cefalee, slabiciune, tremor, rareori greata si voma, mai frecvente la varstnici.

Sarcina si alaptare:
Se administreaza cu prudenta.

Interactiuni medicamentoase:
Nu se administreaza concomitent cu adrenalina, nu se asociaza cu halotan, IMAO, clorpromazina.

Supradozare:
Simptome: uscaciunea gurii, palpitatii si nervozitate. Rar poate aparea bronhospasmul, ca fenomen rebound. Tratament: simptomatic.

Forma de prezentare:
Flacoane cu 20 comprimate.

Conditii de pastrare:
La adapost de lumina si temperaturi peste 25C.

Termen de valabilitate: 2 ani.

Producator: Terapia

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007