Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
SALBUTAMOL, comprimate

Compozitie:
Un comprimat contine 2 mg sau 4 mg salbutamol.

Actiune farmacoterapeutica:
Salbutamolul este un agonist al receptorilor -adrenergici, prezentand selectivitate mai mare pentru receptorii (in particular: bronsici, uterini si vasculari) decat pentru cei cardiaci. Datorita acestei selectivitati relative, efectele cardiace sunt moderate la dozele terapeutice uzuale.

Indicatii:
Tratamentul de fond al astmului bronsic si al altor bronhopneumopatii cu componenta obstructiva; tratamentul preventiv al astmului bronsic de efort.

Contraindicatii:
Alergie la una din componente.

Precautii:
Formele orale trebuie utilizate cu prudenta la subiectii cu hipertiroidie, tulburari coronariene, tulburari de ritm ventriculare grave, miocardopatia obstructiva, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, glaucom cu unghi inchis. Atentie in utilizarea medicamentului la sportivi, deoarece poate induce o reactie pozitiva la testele antidoping.

Supradozare:
Semne: tahicardie, modificari tensionale, hipersudoratie, nervozitate. Tratament: spalaturi gastrice si administrarea cu prudenta a unui -blocant la subiectii cu tendinta la bronhospasm.

Interactiuni medicamentoase:
Atentie la asocierea cu agenti IMAO si alte -stimulante.

Mod de administrare:
Adulti: 4 mg de 3-4 ori/zi (la subiectii varstnici si la cei cu hiperreactivitate la -mimetice este preferabil ca tratamentul sa se inceapa cu 2 mg de 3-4 ori/zi). Copii 2-6 ani: 0,2 mg/kg corp/zi. Copii 6-12 ani: 2 mg de 3-4 ori/zi. In prevenirea astmului bronsic de efort - copii mari: 2 mg cu 2 ore inaintea efortului; adulti: 4 mg cu 2 ore inaintea efortului.

Forma de prezentare:
Flacon cu 40 de comprimate.

Conditii de pastrare:
A se feri de lumina, umiditate si caldura.

Producator: Sicomed

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007