Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
RHINATHIOL 5% pentru adulti, sirop

Prezentare farmaceutica:
Sirop.

Compozitie:
Carbocisteina 5 g; parahidroxibenzoat de metil 0,15 g; zaharoza 40 g. Excipienti: de aroma (elixir aromatic, ulei de cannelle) si culoare (caramel) q.s.p. 100 g.

Proprietati:
Majoritatea afectiunilor bronhiilor si ale sferei O.R.L. sunt insotite de perturbari ale secretiilor locale (secretii ale mucoasei respiratorii). Mucusul, protector fiziologic al mucoasei, care in mod normal este limpede si fluid, devine mai abundent, gros, vascos si aderent. Aceasta supravascozitate antreneaza o staza a secretiilor, factor de suprainfectie. Rhinathiol 5% pentru adulti - este un mucolitic, diminueaza vascozitatea patologica a mucusului, il fluidifica si permite astfel eliminarea sa, favorizand procesul de vindecare. Rhinathiol 5% pentru adulti - este un mucoregulator. Permite o mai buna regenerare a mucoasei lezate.

Indicatii:
In tratamentul afectiunilor cailor respiratorii care sunt insotite de anomalii ale mucusului, in special:

Pneumologie:
bronsite acute si cronice. O.R.L.: rinite, sinuzite.

Contraindicatii:
Ulcer gastroduodenal.

Posologie:
1 lingura de 3 ori pe zi. Durata de tratament recomandata: In afectiunile acute ale cailor respiratorii: 8-10 zile. In afectiunile cronice sau recidivante ale sferei O.R.L. sau bronhice: intre 10 zile si 3 saptamani, repetat de mai multe ori pe an.

Efecte secundare:
La doze mari (4 linguri mari de supa) se poate uneori constata aparitia unor fenomene digestive: gastralgii, greturi. In acest caz se recomanda reducerea dozei.

Precautii:
Pentru diabetici se va tine cont de cantitatea de zahar per doza: 6 g. A nu se administra aceeasi doza copiilor sub 15 ani.

Forma de prezentare:
Flacon cu 125 ml sirop cu 5% carbocisteina.

Producator: Sanofi ~ Synthelabo

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007