Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
SINECOD, picaturi, sirop, tablete

Compozitie:
Principiu activ: butamirat citric. Picaturi pentru copii: 1 ml contine: butamirat dihidrogenocitrat 5 mg; excipienti: sorbitol, zaharina, vanilina; conservanti: E 210. Sirop: 10 ml contin: butamirat dihidrogenocitrat 15 mg; excipienti: sorbitol, zaharina, vanilina; conservanti: E 210. Siropul si picaturile contin indulcitori sintetici, motiv pentru care poate fi utilizat si de diabetici. Tabelete: tablete depot de 50 mg.

Forma de prezentare:
Picaturi pentru copii: flacoane de 20 ml. Sirop: flacon de 200 ml. Tablete depot: cutii cu 10 tablete.

Proprietati/efecte:
Butamiratul citric, singurul principiu activ al Sinecod este un supresor central al tusei si nu contine alcaloizi de opiu. In plus, Sinecod reduce rezistenta cailor aeriene, efect evidentiat prin imbunatatirea valorilor spirometrice.

Farmacocinetica:
Doza orala de butamirat se absoarbe repede si complet. Nivelul plasmatic maxim, atins la circa 1,5 ore, al principalului metabolit - acid 2-fenil butiric - este 6,4 g/ml dupa administrarea unei doze de 150 mg butamirat citric (in sirop). Timpul de injumatatire aparent este de 6 ore pentru sirop. Curba concentratiei este proportionala cu doza administrata; nu se constata acumulari. Hidroliza butamiratului, intai in acid 2-fenil butiric si ulterior in dietilaminoetoxietanol, incepe in sange. Ambii metaboliti au efect antitusiv si, precum butamiratul, se leaga de proteinele plasmatice in proportie de 95% si au timp de injumatatire mai lung. Acidul 2-fenil butiric este metabolizat partial prin hidroxilare in pozitia para. Cei trei metaboliti se excreta in primul rand prin urina sub forma de glucuronoconjugati.

Indicatii:
Tuse acuta de cauze variate. Supresia tusei pre- si post-operatorii in chirurgie si bronhoscopie. Tuse convulsiva.

Dozare:
Picaturi: copii intre 2 luni - 1 an: 10 picaturi de 4 ori pe zi; copii 1-3 ani: 15 picaturi de 4 ori pe zi; copii peste 3 ani: 25 picaturi de 4 ori pe zi. Sirop: copii 3-6 ani: 5 ml de 3 ori pe zi; copii 6-12 ani: 10 ml de 3 ori pe zi; copii peste 12 ani: 15 ml de 3 ori pe zi; adulti: 15 ml de 4 ori pe zi. Pe cat posibil, se prefera administrarea inaintea meselor. Tabelete depot: copii peste 12 ani: 1-2 tablete zilnic; adulti 2-3 tablete pe zi la interval de 12 sau 8 ore (se inghit fara a fi sfaramate).

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la principiul activ.

Precautii:
Nu exista precautii speciale.

Sarcina si alaptare:
In studiile pe animale nu s-a observat nici un fel de efect advers fetal. Totusi, se recomanda ca Sinecod sa nu fie folosit in primul trimestru, iar in restul perioadei de sarcina acesta se va administra doar daca este necesar. In absenta datelor despre posibilitatea eliminarii in lapte a substantei active, se recomanda evitarea administrarii Sinecod in perioada de alaptare.

Reactii adverse:
Greata, diaree, eritem cutanat, vertij au fost observate intr-o proportie de circa 1% din cazurile tratate cu Sinecod, simptome care dispar dupa reducerea dozei sau intreruperea terapiei.

Interactiuni medicamentoase:
Nu au fost observate interactiuni pana in prezent.

Supradozare:
Supradozarea accidentala cu Sinecod poate produce urmatoarele simptome: somnolenta, greata, varsaturi, diaree, hipotensiune, caz in care se aplica masurile standard de urgenta: carbune activ, laxative saline si, daca este cazul, resuscitare cardiorespiratorie.

Producator: Novartis Consumer Health

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007