Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
PRIMALAN 10 mg, comprimate divizabile

Compozitie:
Mekitazina 10 mg. Excipienti: Lactoza monohidrata, amidon de porumb, guma arabica, silice coloidala anhidra, talc, carboximetilamidon sodic, stearat de magneziu, q.s.p. pentru un comprimat divizabil.

Forma farmaceutica:
Comprimate divizabile, cutii de 14 comprimate.

Clasa farmaco-terapeutica:
Antihistaminic de uz sistemic.

Indicatii:
In tratamentul simptomatic al manifestarilor alergice cum ar fi: rinita (ex.: boala fanului, rinita nesezoniera), conjunctivita, urticarie.

Contraindicatii:
Acest medicament nu trebuie sa fie utilizat la copii nici in urmatoarele cazuri: Agranulocitoza cronica sau recenta (acuta, diminuare importanta a globulelor albe din sange), unele forme de glaucom (cresterea presiunii oculare), dificultatea de a urina de origine prostatica sau alta, alergie cunoscuta la antihistaminice. A nu se asocia cu I.M.A.O.

Precautii:
In cazul aparitiei sau a persistentei febrei, insotita sau nu de semne de infectii (angina), paloare sau de transpiratii, anuntati imediat medicul care va ingrijeste. In caz de afectiune hepatica sau pe parcursul unui tratament lung, consultati medicul astfel incat sa poata adapta posologia convenabila pentru ficat. Folosirea acestui medicament necesita un aviz medical. La persoanele in varsta: predispuse la constipatie sau la somnolenta si/sau care prezinta tulburari ale prostatei. In caz de epilepsie anuntati medicul inainte de a lua acest antihistaminic. Evitati expunerea indelungata la soare in timpul acestui tratament.

Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni:
Evitati interactiuni intre mai multe medicamente, atentie la consumul de alcool. Trebuie sa semnalati in mod sistematic medicului sau farmacistului toate celelalte tratamente in curs.

Sarcina si alaptare:
Sarcina: Este de preferat sa nu se utilizeze acest medicament in timpul sarcinii. Daca descoperiti ca sunteti insarcinata in timpul tratamentului, consultati medicul. El va aprecia necesitatea de a mentine acest tratament pe timpul sarcinii. La sfarsitul sarcinii, dozele mari de medicament pot antrena efecte nefaste nou-nascutului. Alaptare: Nu este recomandat sa se utilizeze in timpul alaptarii. Recomandare generala: Pe parcursul sarcinii si alaptarii, este necesar sa se ceara totdeauna avizul medicului sau farmacistului inainte de a lua un medicament.

Efecte la conducatori auto si utilizatori de masini:
Se atrage atentia, in special conducatorilor de vehicule si utilizatorilor de masini, asupra riscurilor somnolentei indusa de folosirea acestui medicament, mai ales la inceputul tratamentului. Acest fenomen este accentuat de consumul de bauturi alcoolice sau de medicamente care contin alcool. Este preferabil sa se inceapa tratamentul seara.

Mod de administrare:
Oral. Conform prescriptiei medicului. Comprimatele de 10 mg nu se administreaza la copii. Adultii: 10 mg/zi in una sau doua prize, sau un comprimat seara sau 1/2 comprimat dimineata si seara.

Supradozare:
In caz de supradozare anuntati imediat medicul.

Reactii adverse si Efecte secundare:
Reactii alergice: de tip eruptie cutanata (eritem, eczeme, purpura, urticarie), edeme Quincke (urticarie cu umflarea brusca a fetei si gatului putand sa antreneze o jena respiratorie, soc anafilactic. Posibil fenomenul de sensibilizare a pielii sub efectul soarelui.

Alte efecte secundare ca:
somnolenta, scaderea vigilentei, mai pronuntata la inceputul tratamentului, confuzie, halucinatie, uscaciunea gurii, tulburari de vedere, retentie de urina, constipatie, plapitatii cardiace. Mult mai rar, semne de excitatie (agitatie, nervozitate, insomnie).

Conservare si valabilitate:
A se conserva la o temperatura inferioara de 25C si ferit de lumina. Nu depasiti data limita de utilizare care figureaza pe ambalajul exterior.

Producator: Laboratoires Pierre Fabre

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007