Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
ALLERGODIL, comprimate filmate

Compozitie:
1 comprimat filmat contine : 2,2 mg clorhidrat de azelastina (echivalentul a 2,0 mg azelastina baza). Excipienti: lactoza 1 HO, celuloza microcristalina, talc, dioxid de siliciu cu dispersie inalta, stearat de magneziu, dioxid de titan, carmeloza sodica, dimeticon - dioxid de siliciu 19 : 1, polisorbat 80, macrogol 6000, colorant E 172, poli(etilacrilat, metilmetacrilat) 70 : 30 copo-limerizat, GM medie: 800 000.

Indicatii:
Ca tratament simptomatic in rinite alergice sezoniere (guturaiul de fan) si in rinite alergice permanente.

Contraindicatii:
Allergodil comprimate nu se administreaza in caz de hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa si la copii sub 6 ani.

Sarcina si alaptare:
Conform conceptiei actuale referitoare la consumul de medicamente, Allergodil comprimate nu este indicat in primul trimestru de sarcina, desi in experimentele efectuate pe animale nu s-a evidentiat o actiune embriotoxica. Deoarece pana in prezent nu exista suficienta experienta terapeutica, Allergodil comprimate nu este indicat in perioada de alaptare.

Reactii adverse:
Ocazional s-a semnalat oboseala, somnolenta, uscaciunea gurii. De regula aceste simptome sunt usoare si pot disparea pe parcursul tratamentului. Uneori poate fi resimtit gustul amar caracteristic substantei active. Rar s-a constatat cresterea valorilor enzimelor hepatice, iar in cazuri izolate reactii de hipersensibilitate (de exemplu reactii cutanate).

Recomandari pentru participantii la traficul rutier:
Allergodil comprimate poate modifica reactivitatea astfel incat sa influenteze capacitatea de participare activa la traficul rutier sau de manuire a utilajelor de precizie, chiar in cazul unei dozari precise.

Interactiuni medicamentoase:
Este posibila potentarea actiunii sedative a altor produse ca si a alcoolului in cazul administrarii de clorhidrat de azelastina. Nu este exclusa o interactiune cu cimetidina; de aceea in cazul unei administrari concomitente se utilizeaza cu precadere alti antagonisti - H. Nu se cunosc interactiuni cu alte medicamente.

Mod de administrare:
Daca nu se prescrie altfel, Allergodil comprimate se administreaza la adulti, tineri si copii peste 6 ani dupa urmatoarea schema de dozare: de 2 ori pe zi cate un comprimat (dimineata si seara). La pacientii peste 65 de ani se recomanda la inceputul tratamentului un comprimat filmat de Allergodil o data pe zi. Dupa sfatul medicului doza poate fi crescuta dupa 10 pana la 14 zile in functie de tabloul clinic (daca nu s-a obtinut un efect terapeutic sau acesta este insuficient si toleranta buna). Nu exista suficienta experienta terapeutica la pacientii cu insuficienta renala si hepatica. Ca si la pacientii varstnici se recomanda inceperea tratamentului cu un comprimat filmat zilnic iar cresterea dozei sa fie orientata dupa tabloul clinic. Comprimatele filmate se administreaza inainte de masa cu suficient lichid, de preferinta apa. Perioada de administrare nu este limitata.

Conditii de pastrare si termen de valabilitate:
Allergodil compimate filmate nu se mai administreaza dupa expirarea termenului de valabilitate inscriptionat pe ambalaj. Medicamentul nu se pastreaza la indemana copiilor !

Forma de prezentare:
Ambalaj cu 20 comprimate filmate.

Producator: ASTA Medica

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007