Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Expression #5 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'emed_emedonline.l.tag_modid' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
ASENTRA

Compoziție
Asentra, comprimate filmate 50 mg
Un comprimat filmat conține sertralină 50 mg sub formă de clorhidrat de sertralină 55,95 mg și excipienți: fosfat de calciu dibazic, celuloză microcristalină, amidon glicolat de sodiu, hidroxipropilceluloză, talc, stearat de magneziu, Opadry 03H28758.
Asentra, comprimate filmate 100 mg
Un comprimat filmat conține sertralină 100 mg sub formă de clorhidrat de sertralină 111,90 fosfat de calciu dibazic, celuloză microcristalină, amidon glicolat de sodiu, hidroxipropilceluloză, talc, stearat de magneziu, Opadry 03H28758.

Ce este Asentra?
Asentra conține sertralină, substanță care aparține grupului de inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei.

Pentru ce folosește Asentra?
Asentra este un medicament pentru tratamentul depresiilor cu sau fără anxietate, al tulburărilor de panică (perioade scurte de anxietate major ă sau atacuri de panică), tulburărilor obsesiv-compulsive (impulsuri compulsive, comportament ritual, de exemplu spălatul des al mâinilor).

Înainte de a începe tratamentul cu Asentra
Informați medicul dacă aveți afecțiuni cronice, tulburări metabolice, dacă ați avut sau aveți hipersensibilitate (alergie) la sertralină sau la oricare dintre excipienții produsului sau dacă luați alte medicamente.

Cine nu ar trebui să ia Asentra ?
Nu utilizați Asentra dacă aveți hipersensibilitate la sertralină sau la oricare dintre excipienții produsului sau dacă faceți tratament cu medicamente numite inhibitori de monoaminooxidază (MAO) sau ați făcut tratament cu acestea în ultimile două săptămâni.

Precauții
Vă rugăm informați medicul dacă:
aveți vreo afecțiune hepatică (la nevoie, medicul va reduce doza sau va prelungi intervalul dintre doze)
aveți (chiar ocazional) sau ați avut crize epileptice
aveți vârsta sub 16 ani

Administrarea Asentra cu alimente și băuturi
Nu se recomandă administrarea Asentra concomitent cu suc de grapefruit.

Sarcină și alăptare
Cereți sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de administrarea oricărui medicament.
Nu a fost stabilită siguranța folosirii acestui medicament în sarcină și alăptare. Dacă sunteți însărcinată, intenționați să deveniți sau dacă alăptați, se recomandă consult medical în privința oportunității administrării sertralinei.

Efecte asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Medicamentul poate reduce abilitățile psihofizice ale pacienților, în special în administrare concomitentă cu alcoolul etilic sau anumite medicamente. Cereți sfatul medicului în legătură cu oportunitatea conducerii autovehiculelor sau folosirii utilajelor; decizia medicului se va baza pe aprecierea severității afecțiunii, răspunsului terapeutic și a eventualelor reacții adverse.

Ce alte medicamente pot interacționa cu Asentra?
Informați medicul dacă faceți alte tratamente, chiar dacă sunt medicamente fără prescripție.
Acest lucru este important, deoarece sertralina poate modifica acțiunea anumitor medicamente, sau unele medicamente pot influența efectele sertralinei. Este vorba de medicamente ce conțin: carbamazepină, fenitoin, sumatriptan, fenfluramină, tramadol, diazepam, tolbutamidă și cimetidină. Dacă luați litiu sau warfarină, este posibil ca medicul să recomande teste hematologice.
Nu se recomandă administrarea sertralinei concomitent cu alcoolul etilic.

Doze și mod de administrare
Urmați cu strictețe sfatul medicului. Nu modificați dozele și nu opriți tratamentul fără a întreba în prealabil medicul.
Informați-vă în legătură cu durata tratamentului.
Luați medicamentul o dată pe zi, dimineața sau seara.
Depresie
Doza inițială uzuală este de 50 mg sertralină (Asentra 1 comprimat filmat de 50 mg) o dată pe zi. Dacă tratamentul nu este eficient, medicul poate crește doza treptat, la intervale de cel puțin o săptămână, cu 50 mg sertralină (Asentra 1 comprimat filmat de 50 mg), până la maxim 200 mg sertralină pe zi (Asentra 4 comprimate de 50 mg sau 2 comprimate de 100 mg).
Tulburări obsesiv-compulsive
Doza inițială este de 50 mg sertralină (Asentra 1 comprimat filmat de 50 mg) o dată pe zi. Dacă tratamentul nu este eficient, medicul poate crește doza treptat, la intervale de cel puțin o săptămână, cu 50 mg sertralină (Asentra 1 comprimat filmat de 50 mg), până la maxim 200 mg sertralină pe zi (Asentra 4 comprimate de 50 mg sau 2 comprimate de 100 mg).
Copii
Copii 6 - 12 ani
Doza inițială este de 25 mg sertralină o dată pe zi, administrată dimineața sau seara. După o săptămână do z a poate fi crescută la 50 mg, o dată pe zi.
Copii 13 - 17 ani
Doza inițială este de 50 mg sertralină o dată pe zi, administrată dimineața sau seara. Doza zilnică poate fi crescută treptat cu 50 mg, la intervale de cel puțin 1 săptămână, până la o doză maximă de 200 mg sertralină pe zi.
Tulburări de panică
Doza inițială este de 25 mg sertralină o dată pe zi, administrată dimineața sau seara. După o săptămână, doza zilnică va fi crescută la 50 mg sertralină o dată pe zi, după care poate fi crescută treptat cu 50 mg, la intervale de cel puțin 1 săptămână, până la maxim 200 mg sertralină pe zi. Ameliorarea simptomatologiei poate fi observată după 7 zile de tratament. La fel ca și în cazul celorlalte antidepresive, efectul optim apare după 2 – 4 săptămâni de tratament.
În tratamentul de întreținere, pentru profilaxia recurenței sau apariției altor episoade depresive, se recomandă doza eficace cea mai scăzută, care se stabilește în corelație cu răspunsul terapeutic. Comprimatele nu vor fi supte sau zdrobite.
Luați medicametul zilnic, regulat. Veți începe să vă simțiți mai bine după prima săptămână sau într-un interval de 2-4 săptămâni de tratament. Continuați tratamentul, după indicațiile medicului. Acesta este singurul care decide când trebuie oprită terapia.
Dacă apreciați că efectele medicamentului sunt prea slabe sau prea puternice, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă luați mai mult Asentra decât ar fi necesar
Dacă ați luat o doză mai mare decât cea recomandată , adresați-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă uitați să luați Asentra
Nu luați doze duble pentru a înlocui o doză uitată.
Continuați să luați medicamentul după indicațiile medicului (conform schemei de bază).

Efecte ale întreruperii tratamentului cu Asentra
La întreruperea tratamentului cu s ertralină, rareori pot să apară simptome ca: amețeli, tremurături, anxietate, greață și palpitații.

Reacții adverse
La fel ca toate medicamentele și Asentra poate provoca recții adverse.
Pot apărea următoarele reacții adverse: greață, diaree, constipație, tremurături, transpirații, disfuncții sexuale (ejaculare întârziată), amețeli, insomnie sau somnolență excesivă, apetit redus și pierdere în greutate. Aceste reacții adverse sunt de obicei ușoare și dispar la continuarea tratamentului.
Pot să apară reacții adverse rare: crampe, reacții alergice (dificultăți în respirație sau dureri toracice, tumefacția pleoapelor, feței, sau buzelor, urticarie, prurit generalizat), mișcări bruște, involuntare, dureri abdominale, neregularități ale ciclului menstrual, tumefacția dureroasă a sânilor cu posibilă secreție lactată.
La observarea oricărei reacții adverse, inclusiv a celor nemenționate în acest prospect, informați medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Păstrare
A nu se folosi după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 25 0C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Producator: KRKA http://www.krka.si/ro/izdelki/recept/pil/Asentra/

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007