Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Expression #5 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'emed_emedonline.l.tag_modid' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
GASTROSIDIN, comprimate

Actiune:
Gastrosidin este un antagonist cu o durata lunga de actiune a receptorilor H2 histaminergici. Compozitie chimica: 3-(((2-(aminoiminometil)amino)-4-tiazolil)-tio)-N-(aminosulfonil) propanimidamida si denumirea generica este de famotidina. Gastrosidin inhiba atat secretia gastrica bazala cat si secretia stimulata de pentagastrina. Bunele rezultate ale tratamentului de lunga durata cu Gastrosidin se explica prin folosirea medicamentului in doza mica si la intervale destul de mari de tratament. Experimentarile clinice au demonstrat o vindecare a pacientilor cu ulcer gastric si/sau duodenal la dozajul de 20 mg Gastrosidin administrat de 2 ori/zi sau 40 mg o data pe zi. Gastrosidin administrat intr-o singura doza de 20 mg seara la culcare reduce incidenta recidivei ulcerului duodenal. Tratamentul de lunga durata cu Gastrosidin in combinatie cu medicamente anticolinergice controleaza aciditatea gastrica si nu s-a pus in evidenta toxicitatea din punct de vedere hematologic si/sau biochimic la pacientii cu sindromul Zollinger-Ellison. Gastrosidin este bine tolerat. Nu s-au semnalat efecte antiandrogenice. Gastrosidin nu interfereaza metabolismul altor medicamente.

Indicatii:
Ulcer duodenal; ulcer gastric (benign); tratamentul starilor hipersecretorii patologice (sindromul Zollinger-Ellison); tratamentul de intretinere la pacientii cu ulcer duodenal.

Contraindicatii:
Nu se cunosc contraindicatii. Cu toate acestea Gastrosidin nu trebuie prescris la pacientii cu alergie la famotidina.

Administrare:
Ulcer duodenal: tratamentul de atac - o doza de 40 mg seara la culcare. Durata tratamentului este cuprinsa intre 4 si 8 saptamani. In concordanta cu rezultatele endoscopiei gastrice tratamentul poate fi scurtat. In majoritatea cazurilor pacientii se vindeca dupa 4 saptamani de tratament. In cazul nevidecarii dupa 4 saptamani se continua tratamentul inca 4 saptamani. Tratamentul de intretinere - pentru prevenirea ulcerului duodenal se recomanda tratamentul cu o singura doza de Gastrosidin 20 mg seara la culcare. Durata tratamentului este in general de 6 luni. Ulcerul gastric (benign): se recomanda o singura doza de 40 mg seara la culcare. Durata tratamentului este de 4-8 saptamani. In cazul confirmarii endoscopice a vindecarii ulcerului, durata tratamentului poate fi scurtata. Sindromul Zollinger-Ellison: la pacientii fara un tratament antiacid, antisecretor anterior se recomanda 20 mg famotidina la fiecare 6 ore. Dozele trebuie individualizate dupa caz, depinzand de necesitatea pacientului si tratamentul trebuie continuat atat cat este indicat din punct de vedere clinic. La pacientii cu sindromul Zollinger-Ellison au fost administrate doze mai mari de 400 mg fara reactii adverse semnificative.

Precautii:
Inaintea inceperii tratamentului cu Gastrosidin, este obligatorie excluderea prezentei cancerului gastric (afectiuni maligne gastrice). In special in timpul unui tratament de lunga durata, pacientii trebuie supusi unui control la anumite intervale de timp, in ceea ce priveste eficienta Gastrosidinului si alte posibile reactii adverse.
Reactii adverse: Experimentele clinice au demonstrat faptul ca Gastrosidinul este bine tolerat. Incidenta reactiilor adverse este de 3-7%. Rareori: cefalee, ameteli, constipatie sau diaree. Gastrosidin poate cauza in rare cazuri o crestere a transaminazelor serice, dezorientare si halucinatii.

Supradozare:
Studiile pe animale au demonstrat ca Gastrosidinul este practic netoxic din punct de vedere selectiv si proportional. In cazul supradozajului tratamentul va fi simptomatic si de mentinere a functiilor vitale. Pentru eliminarea famotidinei din ser se poate apela la hemodializa.

Atentie:
Gastrosidin poate fi utilizat in sarcina si lactatie, numai in cazuri bine justificate si sub supraveghere medicala.

Compozitie: Fiecare comprimat contine: Famotidina 40 mg.

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007