Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Expression #5 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'emed_emedonline.l.tag_modid' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
NOVO-RANIDINE, comprimate filmate

Actiune:
Ranitidina este un antiulceros, antagonist selectiv al histaminei la nivelul receptorilor H2 gastrici care inhiba secretia gastrica, atat bazala, cat si provocata si pe cea a pepsinei, fara a o influenta pe cea a mucusului gastric. La o greutate corporala de baza ranitidina aste de 4-10 ori mai potenta decat cimetidina.

Indicatii:
Reducerea secretiei gastrice pentru inlaturarea durerii si vindecare in: ulcer duodenal, ulcer gastric benign, reflux esofagian, dispepsie cronica, ulcere provocate de antiinflamatore nesteroidiene, hipersecretie gastrica acida severa (sindrom Zollinger-Ellison).

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la ranitidina.

Administrare:
Doza uzuala pentru adulti este de 2 comprimate x 150 mg/zi sau 1 comprimat x 300 mg/zi seara la culcare. Pacientii care raspund bine la tratament, mai ales cei cu antecedente de ulcer recurent, pot continua cu o doza de intretinere de 150 mg, seara inainte de culcare, timp de 4-6 pana la 8 saptamani. In refluxul gastroesofagian, la adulti se recomanda un comprimat de 150 mg x 2/zi, dimineata si seara inainte de culcare, timp de 8 saptamani. Experienta tratamentului la copii este limitata si insuficient evaluata in studii clinice. A fost folosita cu succes la copii intre 8 si 16 ani, in doza de 150 mg x 2 pe zi, fara efecte adverse serioase. Doza zilnica recomandata este de 2 mg/kg corp x 2 pe zi, maximum 300 mg pe zi, fara efecte adverse severe. In insuficienta renala functionala ranitidina, fiind excretata renal, nivelurile plasmatice ale acesteia sunt crescute si prelungite si de aceea medicul trebuie sa scada doza la jumatate. De aceea, doza indicata este de 150 mg/zi.

Efecte adverse:
Nu s-au raportat reactii adverse serioase. Pot aparea ocazional: cefalee, oboseala, vertij, greturi, diaree si constipatie. In cele mai multe cazuri odata cu continuarea tratamentului aceste simptome se reduc ca intensitate. Nu exista semne clinice semnificative ale interferentei cu functiile endocrine, gonadice sau hepatice si nici efecte adverse la nivelul SNC sau la pacientii in varsta.

Atentie!
Tratamentul cu ranitidina poate masca simptomele asociate unui carcinom gastric, intarziind diagnosticul acestuia. De aceea, cand este suspectat un ulcer gastric trebuie exclusa posibilitatea malignizarii inainte de a incepe tratamentul cu ranitidina.

Precautii:
Se administreaza numai cu avizul medicului! Nu se lasa la indemana copiilor! Nu se foloseste dupa data expirarii inscrisa pe ambalaj!

Compozitie: Ranitidina hidroclorica 150 si 300 mg/comprimat filmat.

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007