Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Expression #5 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'emed_emedonline.l.tag_modid' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
SUCRALAN, comprimate

Actiune:
Sucralan actioneaza local asupra mucoasei gastrice si duodenale. Produsul formeaza pe suprafata leziunii o pelicula ce protejeaza întreaga zona de actiunea agresiva a sucului gastric. În plus, sucralfatul accelereaza vindecarea leziunilor gastrice sau duodenale si conduce la ameliorarea bolii.

Indicatii:
Tratamentul ulcerului gastric si duodenal; ameliorarea tabloului simptomatic si accelerarea vindecarii leziunii. Profilaxia ulcerului gastric si duodenal la pacientii cu ulcere reactivate.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la substanta activa a produsului medicamentos. La pacientii cu insuficienta renala, în special la cei cu dializa, la pacientii suferind de boala Alzheimer sau alte forme de tulburari functionale cerebrale se impun precautii la administrarea medicamentului (a se vedea capitolul Indicatii speciale de administrare.

Administrare:
Se administreaza dupa dizolvarea prealabila într-un pahar pe jumatate plin cu apa. Comprimatele pot fi înghitite si întregi, împreuna cu o cantitate mare de lichid.
Dozare: Daca nu este indicat altfel de catre medic, comprimatele se administreaza strict conform indicatiilor de mai jos: Ulcer duodenal: de 2 ori câte 2 comprimate sau de 4 ori câte un comprimat pe zi. Administrarea se face pe stomacul gol, fie 2 comprimate dimineata la trezire si 2 comprimate seara înainte de culcare, fie câte un comprimat înaintea celor 3 mese principale si al 4-lea seara, înainte de culcare. Ulcer gastric: de 4 ori câte 1 comprimat zilnic (câte 1 comprimat înaintea celor 3 mese principale si al 4-lea seara, înainte de culcare). În general, este suficient un tratament de 4-6 saptamâni pâna la vindecarea ulcerului. Daca vindecarea nu este completa, tratamentul poate fi extins la o perioada de 12 saptamâni. Pentru profilaxia recidivelor de ulcer gastric sau duodenal: de 2 ori câte 1 comprimat zilnic, dimineata la trezire si seara înainte de culcare. Daca dupa vindecarea ulcerului exista pericolul unei recidive, tratamentul de mai sus se poate prelungi 6 pâna la 12 luni.

Sarcina si alaptare:
Nu exista experienta suficienta în utilizarea Sucralan în sarcina si alaptare, de aceea în astfel de situatii trebuie administrat cu multe precautii. Experimentele pe animale de laborator nu au aratat efecte embriotoxice sau teratogene. Nu sunt de asteptat efecte toxice asupra sugarilor în urma trecerii Sucralan în laptele matern.

Efecte adverse:
Sucralan este bine tolerat si poate fi utilizat fara rezerve chiar în tratamente prelungite. Ocazional pot aparea constipatii usoare precum si tulburari nespecifice ca: exantem, greata, vertij, uscaciunea gurii.

Interactiuni medicamentoase:
La administrarea simultana de tetraciclina, fenitoin, digoxin, acid chenodezoxicolic si ursodezoxicolic resorbtia acestora poate fi redusa. Acest efect poate fi evitat daca se administreaza medicamentele de mai sus la 1-2 ore înainte sau dupa Sucralan. Nu produce dependenta.

Indicatii speciale de administrare:
Medicul trebuie contactat la aparitia primelor semne de intoleranta sau de efecte secundare. De asemenea, medicul trebuie anuntat la începutul unei sarcini. Înainte de începerea tratamentului pentru ulcer gastric, trebuie eliminata posibilitatea unei maladii maligne. La pacientii cu insuficienta renala, mai ales la cei cu dializa, la cei cu maladia Alzheimer si cu alte forme de tulburari functionale cerebrale trebuie evitat un tratament prelungit si în doze înalte. Cu toate acestea, nu s-a dovedit înca existenta unei relatii cauzale între îngurgitarea de aluminiu prin alimente sau prin medicamente si maladia Alzheimer. Atentie la data expirarii! A nu se lasa la îndemâna copiilor.

Compozitie: Un comprimat contine: Sucralfat 1g (sucroza hidrogen sulfat ca sare de aluminiu, corespunzator la 190 mg Al).

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007