Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
KYTRIL, comprimate

Indicatii terapeutice:
Comprimatele de "Kytril" sunt indicate pentru preventia greturilor si varsaturilor induse de chimio- sau radioterapie.

Contraindicatii:
Kytril este contraindicat pacientilor cu hipersensibilitate la granisetron.

Posologie si mod de administrare:
Adulti: Doza de Kytril este de 1mg de doua ori pe zi sau 2 mg o data pe zi timp de pâna la o saptamâna dupa terapia citostatica. Prima doza de Kytril trebuie administrata cu 1 ora înaintea debutului terapiei citostatice.

Doza maxima si durata tratamentului:
Pacientilor li s-a administrat o doza totala de 20 mg Kytril per os într-o zi. Exista experienta clinica privind pacienti care au primit o doza totala de 28 mg Kytril per os peste 14 zile. Copii: Nu exista date suficiente pâna în prezent pentru a putea fi stabilita o posologie la copii, desi sunt în curs studii clinice în domeniul pediatric. Vârstnici: Ca si la adulti. Afectiuni hepatice: Ca si la adulti.

Reactii adverse:
Kytril a fost bine tolerat în cursul studiilor umane. Ca si în cazul altor medicamente din aceasta clasa, în cursul studiilor clinice au fost raportate cefalee si constipatie. Aceastea au fost în general usoare sau moderate si au fost bine tolerate de catre subiecti. Au fost raportate rare cazuri, uneori severe, de reactii de hipersensibilitate (anafilaxie). De asemenea, au fost raportate alte reactii alergice, incluzând rash cutanat minor. S-a observat cresterea tranzitorie a transaminazelor hepatice. Acestea se înscriu de obicei în intervalul normal si s-a constatat o frecventa similara la pacientii care au primit terapie de comparatie.

Precautii speciale de folosire:
Deoarece Kytril poate reduce motilitatea intestinala, pacientii cu simptome de obstructie intestinala subacuta trebuie îndeaproape monitorizati în cursul administrarii de Kytril. Nu exista precautii speciale în cazul vârstnicilor sau al pacientilor cu afectiuni hepatice sau renale.

Interactiuni medicamentoase si alte forme de interactiune:
Kytril nu induce sau inhiba citocromul P450, sistem enzimatic de metabolizare a medicamentelor, în cursul studiilor pe rozatoare. La om, inducerea enzimatica la nivel hepatic cu fenobarbital duce la cresterea clearance-ului plasmatic total al Kytril administrat intravenos cu aproximativ 1/4. Kytril a putut fi administrat la om în conditii de siguranta odata cu benzodiazepinele, neurolepticele, antiulceroasele, prescrise în mod frecvent odata cu terapia antiemetica. În plus, Kytril nu a prezentat interactiuni medicamentoase cu chimioterapia maligna emetogena.

Sarcina si alaptare:
La sobolan, Kytril nu a prezentat efecte neasteptate asupra capacitatii de reproducere, fertilitate sau asupra dezvoltarii pre- si postnatale. Nu au fost observate efecte teratogene la sobolani si iepuri. Deoarece nu exista experinta în ceea ce priveste folosirea Kytrilului în cursul sarcinii umane sau alaptarii, administrarea sa trebuie limitata la situatiile în care potentialele avantaje la mama justifica riscul potential asupra fatului sau sugarului.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a manipula utilaje:
La subiectii sanatosi, nu au fost observate efecte clinice relevante asupra EEG în cursul somnului sau asupra capacitatii psihometrice dupa administrarea de Kytril la oricare dintre dozele testate (pâna la 200 g/kg). Nu exista date asupra efectului medicamentului asupra capacitatii de a conduce vehicule.

Supradozare:
Nu exista un antidot specific pentru Kytril. În cazul supradozajului, trebuie administrat un tratament simptomatic. Nu au fost raportate cazuri de supradozaj cu Kytril.

Proprietati farmacodinamice:
Kytril este un antagonist potent si înalt selectiv al receptorilor pentru 5-hidroxitriptamina (5-HT)3. Studii cu radioliganzi au demonstrat ca Kytril are o afinitate neglijabila pentru alti receptori, incluzând situsurile de legare pentru 5-HT si dopamina D2. Kytril este eficace în sistarea greturilor si varsaturilor induse de medicamentele citotoxice sau de iradierile cu radiatii X a întregului corp. Kytril nu afecteaza nivelurile plasmatice ale prolactinei sau aldosteronului.

Proprietati farmacocinetice:
Caracteristici generale: Absorbtie: Absorbtia Kytrilului este rapida si completa, biodisponibilitatea orala fiind redusa cu aproximativ 60% ca rezultat al primei etape metabolice. În general, biodisponibilitatea orala nu este influentata de alimente. Distributie: Kytril este larg distribuit, cu un volum mediu de distributie de aproximativ 31/kg; legarea de proteinele plasmatice se face în proportie de aproximativ 65%. Biotransformare: Biotransformarea implica N-demetilarea si oxidarea inelului aromatic în urma conjugarii. Eliminare: Eliminarea se face mai ales pe cale hepatica. Excretia urinara de Kytril nemodificat este de aproximativ 12% din doza, pe când cea a metabolitilor de aproximativ 47% din doza. Restul este excretat în fecale ca metaboliti. Timpul de înjumatatire plasmatic la pacienti este de aproximativ 9 ore, cu o mare variabilitate între subiecti. Farmacocinatica Kytril-ului nu demonstreaza o deviere marcata de la farmacocinetica lineara la doze orale de pâna la 2,5 ori doza clinic recomandata. Caracteristici la pacienti: Concentratia plasmatica de Kytril nu este net corelata cu eficacitatea antiemetica. Beneficiul clinic este evident chiar si când Kytril nu este detectat în plasma. La subiectii vârstnici, dupa o singura doza intravenoasa, parametrii farmacocinetici au fost în intervalul normal gasit la ceilalti pacienti. La pacientii cu insuficienta renala severa, datele indica ca parametrii farmacocinetici dupa o singura doza intravenoasa sunt în general similare celor de la subiectii normali. La pacientii cu afectiuni hepatici datorita neoplaziei, clearance-ul plasmatic total al unei doze intravenoase a fost de aproximativ jumatate fata de cei fara implicare hepatica. În ciuda acestor modificari, nu este necesara adaptarea dozei.

Siguranta preclinica:
Nu a fost constatata toxicitate la sobolanii si câinii tratati oral cu Kytril, o data pe zi timp de 12 luni, când dozele folosite au fost de 125 de ori mai mari decât doza clinica intravenoasa/orala. Kytril nu a fost mutagenic pe sisteme de testare mamifere sau ne-mamifere, in vivo sau in vitro, si nu a fost dovedita sinteza incoordonata de ADN care sa indice ca Kytril nu este genotoxic. La doze mari, Kytril induce proliferare celulara a celulelor hepatice de sobolan si tumori hepatocelulare la sobolani si soareci tratati oral pe o durata egala cu jumatate din perioada de viata (2 ani). Nu au fost observate tumori hepatocelulare în studii pe rozatoare timp de 2 ani la doze de 25 de ori mai mari decât doza clinica intravenoasa. În concluzie, Kytril a fost administrat fara probleme de siguranta la sobolani si câini, timp de 12 luni, la doze substantial mai mari decât doza terapeutica. Descoperirea unei cresteri a incidentei tumorilor hepatocelulare la doze mari administrate la rozatoare, medicamentul fiind administrat pe toata durata vietii acestora, nu reprezinta un pericol pentru siguranta utilizarii pe termen scurt a Kytrilului ca antiemetic la om.

Particularitati farmaceutice:
Excipienti: Celuloza microcristalina NF; Glicolat sodic Starch BP; Hidroxipropilmetilceluloza 2910 USP; Lactoza Ph.Eur.; Stearat de magneziu Ph.Eur.; Film (Opadry YS-1-7003).

Incompatibilitati:
Nu este cazul.

Conditionare:
Kytril 1 mg este ambalat în blistere opace continând 72 sau 10 comprimate pe cutie. Kytril 2 mg este ambalat în blistere opace continând 1 sau 5 comprimate pe cutie.

Forma farmaceutica:
Kytril se prezinta sub forma de comprimate triunghiulare, filmate, continând 1 mg sau 2 mg granisetron echivalent în baza libera.

Compozitie calitativa si cantitativa: Clorhidrat de granisetron echivalent cu 1 mg sau 2 mg granisetron (echivalent în baza libera).

Producator: SmithKline Beecham

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007