Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
MEGUAN, comprimate, Armedica

Compozitie:
Comprimate continand clorhidrat de metformina 500 mg.

Actiune terapeutica:

Antidiabetic de sinteza cu structura biguanidica, activ pe cale orala; poate corecta si dislipemia diabetica. Se absoarbe repede din intestin, in proportie de circa 60%. Nu se leaga de proteinele plasmatice. Timpul de injumatatire este de 1,5-2 ore. Se elimina mai ales prin urina, sub forma neschimbata.

Indicatii:

Diabet non-insulinodependent stabil, la adulti, fara acetonurie, care nu poate fi controlat numai prin dieta, mai ales la obezi si la cei cu alergie la sulfonamidele antidiabetice; in asociatie cu sulfonamidele, la diabeticii obezi sau rezistenti la acestea; in asociatie cu insulina, in diabetul juvenil labil si cel insulinorezistent.

Contraindicatii:
Coma si precoma diabetica, tendinta la cetoza, afectiuni care favorizeaza acidoza lactica si hipoxia, insuficienta renala (se controleaza creatinina serica), insuficienta hepatica grava, infarct miocardic acut, soc circulator, embolie pulmonara, bronsita cronica, emfizem, astm bronsic, pancreatita, varsta inaintata; infectii intercurente cu febra mare (este necesara insulina), stare generala alterata; tratamentul se intrerupe 2 zile inainte si dupa interventii chirurgicale (se injecteaza insulina). Nu se administreaza in timpul sarcinii.

Reactii adverse:
Anorexie, gust metalic sau amar, greata, voma, diaree, uneori cetonurie, foarte rar acidoza lactica (risc letal, se opreste imediat medicatia si se instituie tratamentul adecvat).

Mod de administrare:

Se recomanda individualizarea stricta. Se incepe cu 2-3 comprimate pe zi, la sfarsitul meselor. La nevoie doza poate fi crescuta pana la 6 comprimate pe zi; doza de intretinere se stabileste prin tatonare. La bolnavii aflati sub tratament cu insulina se poate incepe diminuarea dozelor de hormon dupa 2 zile de administrare a Meguanului, cu suprimarea lui completa dupa 15 zile.

Interactiuni medicamentoase:
Se va evita abuzul de bauturi alcoolice (potentare de catre Meguan); atentie la asocierea cu clorpromazina, glucocorticoizi, acid nicotinic, diuretice tiazidice, hormoni tiroidieni. Simpatomimetice (micsoreaza efectul Meguanului), estrogeni si contraceptive orale (modifica toleranta la glucide) - aceste asociatii pot face necesara modificarea dozei de Meguan, sub controlul glicemiei sau sunt contraindicate (dupa caz). Tratamentul trebuie intrerupt 2 zile inainte si dupa explorarea radiologica cu produse de contrast iodate injectabile intravenos.

Forma de prezentare:
Cutii cu 2 blistere a 10 comprimate.

Conditii de pastrare:

Ferit de caldura si umiditate.

Producator: Armedica S.A. Targu-Mures

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007