Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
POLIVITAMINIZANT S, drajeuri

Compozitie:
1 drajeu contine: Vitamina A 1,550 mg; Vitamina B1 1,500 mg; Vitamina B2 1,500 mg; Vitamina B6 5,000 mg; Vitamina B12 0,005mg; Vitamina C 60,000 mg; Vitamina D2 0,040 mg; Vitamina E 30,000 mg; Vitamina PP 18,000 mg.

Actiune terapeutica:
Preparatul este un complex polivitaminic echilibrat, cu efecte tonice generale si compensatoare.

Farmacocinetica:
Vitamina A se absoarbe repede si aproape in totalitate din intestin, se depoziteaza in ficat, se elimina prin urina si scaun. Vitaminele B1, B2, B6, B12, C, PP se absorb bine din intestin, se depoziteaza in ficat, se elimina prin urina. Vitaminele D si E se absorb bine din intestin, mai ales in prezenta bilei, se depoziteaza in ficat, se elimina prin bila.

Indicatii:
Efort fizic, sportivi, convalescenta, suprasolicitare fizica si intelectuala si carenta in vitamine. Preparatul are, in plus, toate indicatiile preparatelor polivitaminice, la copii si adulti nesportivi.

Dozare si mod de administrare:
2-4 drajeuri/zi, in doua prize (la micul dejun si la masa de pranz), inainte de masa, in cure de 14-21 zile, mai ales in perioada noiembrie-martie.

Contraindicatii:
Nu se va administra in boala Parkinson, in timpul tratamentului cu levodopa (vitamina B6 si inhiba actiunea), hiper-vitaminoza A, D2, E si PP.

Precautii:
Vitamina B12 nu poate fi administrata in policitemie. Se va administra cu prudenta in cancere. Administrarea prelungita a unor doze mari poate produce hipervitaminoza si policitemie. Doze crescute de vitamina D2 pot produce degenerescenta calcica a corneei. Vitamina PP nu se va administra in sindrom hemoragic capilar, tromboflebita, ateroscleroza cerebrala. Se va administra cu precautie in ulcer.

Reactii adverse:
Simptome de supradozare pot sa apara la administrarea prelungita a unor doze crescute, produse de hipervitaminoza A, D2, E si PP.

Sarcina si alaptare:
Se va administra respectandu-se dozarea.

Interactiuni medicamentoase:
Vitamina C, datorita caracterului ei acid, influenteaza absorbtia gastrointestinala a unor medicamente. Inactiveaza vitamina B12, vitamina B5 si scade efectul tetraciclinei. Nu se va asocia cu p-aminosalicilatul de sodiu si cu sulfamide (risc de cristalurie prin acidifierea urinei). Vitamina PP creste efectul agentilor hipertensivi.

Supradozare:
Simptome: hipervitaminoza A: hipertensiune intracraniana cu cefalee si edem papilar, exoftalmie, anorexie, pierdere in greutate si descuamarea pielii, caderea parului, conjunctivita, stomatita, cheilita, hepatosplenomegalie, la gravide pot aparea malformatii congenitale; hipervitaminoza D: cresterea calcemiei, osteoporoza, nefrocalcinoza, nefrolitiaza, oboseala, slabiciune, cefalee, greata, voma, diaree, poliurie, polidipsie, supradozarea la gravide produce insuficienta paratiroidiana la fat. Tratament: oprirea administrarii medicamentului.

Forma de prezentare: Cutii cu 3 blistere a 10 drajeuri.

Conditii de pastrare: Ferit de lumina, caldura si umiditate.

Termen de valabilitate: 2 ani.

Producator: Terapia S.A. www.terapia.ro

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007