Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
MULTI-TABS ACD, solutie pentru uz intern

Forma farmaceutica:
Solutie concentrata cu polivitamine pentru sugari, pentru administrare orala.

Compozitie:
1 ml contine: Vitamina A 300 mg = 1 000 U.I. (retinol palmitat); Vitamina D 10 mg = 400 U.I. (colecalciferol); Vitamina C 35 mg (acid ascorbic). Excipienti: zahar, ulei de ricin, hidrogenat polioxil 40, bicarbonat de sodiu, hidroxid de sodiu, acid citric monohidrat, d1-a-tocoferol concentrat, etanol, apa distilata. Nu contine coloranti artificiali.

Indicatii:
Prevenirea si tratamentul deficitelor de vitamine la sugari pana la varsta de 1 an. Se poate administra si sugarilor proveniti din prematuri.

Posologie si mod de administrare:

Doza zilnica este de 1 ml (1 pipeta)/zi in timpul unei mese. Se poate administra cu lingurita sau impreuna cu alimentele. Pipeta este gradata, indicand 1 ml. Din ratiuni igienice, pipeta nu se va introduce in gura copilului.

Contraindicatii:
Produsul este contraindicat sugarilor cu sensibilitate la oricare dintre componentele active sau din cele ale excipientului.

Precautii:
Produsul nu trebuie asociat cu alte preparate de vitamina D, decat la indicatia medicului. Dozele zilnice nu trebuie depasite decat la recomandarea medicului.

Interactiuni medicamentoase:

Nu s-au constatat interactiuni medicamentoase la dozele recomandate.

Reactii adverse:
La dozele recomandate nu s-au constatat reactii adverse.

Supradozare:
Vitamina A: Doze mari, de peste 6 600 g de vitamina A (22 ml), administrate zilnic la sugari, pe o perioada mai prelungita pot determina fatigabilitate, tulburari gastrointestinale, eruptii, reducerea motilitatii active, hipertensiune intracraniana. Vitamina C: In doze mari poate determina diaree sau alte tulburari gastrointestinale. Nu au fost raportate in literatura cazuri la care s-a facut corelatia intre dozele de vitamina C administrate si aparitia unor simptome similare. Vitamina D: Doze mari, de peste 40 g de vitamina D (4 ml), administrate zilnic la sugari, pe o perioada mai prelungita pot determina reducerea apetitului, varsaturi, diaree sau alte tulburari gastrointestinale, hipercalcemie si incetinirea cresterii.

Forma de prezentare:
Flacon cu pipeta gradata indicand 1 ml, ce contine 30 ml solutie.

Conditii de pastrare:
Inainte de deschiderea flaconului, acesta se pastreaza intr-un loc racoros si ferit de lumina.

Termen de valabilitate:
Inainte de deschiderea flaconului are valabilitate 18 luni. Dupa deschidere, are valabilitate 2 luni.

Producator: Ferrosan A/S

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007