Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
VITAMINA C, comprimate efervescente

Compozitie:
1 plic cu pulbere efervescenta contine 1 g acid ascorbic.

Actiune terapeutica:
Acidul ascorbic are un rol important la nivel celular in reactiile de oxidoreducere. In felul acesta substanta intervine intr-o multitudine de procese metabolice cum ar fi cele care stau la baza formarii si mentinerii cimentului intercelular din peretii vasculari, cresterea rezistentei organismului la infectii etc. Acidul ascorbic se absoarbe foarte bine din tractul digestiv, iar excesul din organism se excreta usor pe cale renala.

Indicatii:
Tratamentul scorbutului. Carente de vitamina C in caz de aport scazut prin alimentatie necorespunzatoare, tulburari digestive. Necesar crescut de vitamina C in perioada de convalescenta in caz de efort fizic sau intelectual sau ca adjuvant in cursul unor boli infectioase. Asociat cu medicamente antianemice continand fier a carui absorbtie o potenteaza.

Contraindicatii:
Litiaza renala - dozele mai mari de 1 g/zi.

Precautii:
Se impun precautii la persoanele cu gastrita hiperacida sau ulcer gastric, pacientii cu deficienta de G 6 PD, pacientii cu tendinta de litiaza oxalica. Se recomanda evitarea administrarii produsului seara inainte de culcare.

Reactii adverse:
Pot sa apara usoare gastralgii si pirozis. Atentie: La doze mai mari de 2 g/zi produsul interfera in unele teste biologice de dozare a creatininei si glucozei sanguine si urinare.

Mod de administrare:
Adulti: per os 1-2 ori/zi continutul unui plic - 1 g in 150-200 ml apa sau ceai preferabil la masa. Copii: in functie de varsta 200 mg - 250 mg - 500 mg vitamina C de 1-2 ori/zi.

Forma de prezentare:
Cutii cu 10 plicuri.

Producator: Sedico www.sedico.net

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007