Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Expression #5 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'emed_emedonline.l.tag_modid' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
MILGAMMA N, solutie injectabila

Prezentare:
Combinatie in dozare ridicata de vitamine si substante active cu vitaminele B1, B6 si B12.

Compozitie:
2 ml de solutie injectabila contin componenti activi: tiaminclorhidroclorid 100 mg, piridoxinhidroclorid 100 mg, ciancobalamina 1 000 µg, lidocainhidroclorid 20 mg, alcool benzilic 40 mg. Alti componenti: apa pentru injectare, substante pentru pH fiziologic, hexacianoferat de K III, polifosfat de Na.

Indicatii:
In afectiuni neurologice diferite, nevrite, nevralgii, polineuropatii (ex. diabetica, alcoolica s.a.), mialgii, sindroame radiculare, anumite forme de neurita retrobulbara, herpes zoster, pareza faciala si ca roborant.

Contraindicatii:
In tulburari grave de conductibilitate si insuficienta cardiaca acuta decompensata este recomandabil a nu folosi preparatul. Datorita continutului in alcool benzilic Milgamma N nu poate fi administrat la nou-nascuti, in special la prematuri.
Sarcina si alaptare: La o utilizare de vitamina B6 in doze de pana la 25 mg/zi nu exista contraindicatii in sarcina si alaptare. Preparatul contine 100 mg/fiola a 2 ml, motiv pentru care nu este recomandata folosirea lui.

Efecte secundare:
In cazuri izolate au fost descrise transpiratii, tahicardie, acnee, prurit si urticarie. De asemenea in cazuri izolate pot aparea reactii de hipersensibilitate: exantem, dispnee, stare de soc, angioedem. Reactii sistemice sunt posibile prin hiperdozare sau administrare in tesuturi bogat vascularizate, respectiv prin administrare gresita i.v. Pot aparea ameteli, varsaturi, bradicardie, tulburari de ritm, stare de toropeala, crampe.
Interactiuni medicamentoase: Tiamina este descompusa complet de solutii cu continut de sulfiti. Alte vitamine pot fi inactivate in prezenta unor produsi de degradare ai vitaminei B1. Doze terapeutice de vitamina B6 pot diminua efectul L-dopa. Alte interactiuni exista cu izoniazida, cicloserina, D-penicilamina, epinefrina, norepinefrina si sulfonamide.

Dozare si mod de administrare:
Daca nu exista alta indicatie, in cazuri grave cu dureri acute, pentru obtinerea rapida a unui nivel seric ridicat, se administreaza zilnic o injectie (2 ml) adanc i.m. Dupa trecerea fazei acute si in afectiuni mai usoare se administreaza o injectie de 2-3x/saptamana. In intervalul dintre injectii, in postcura si in cazuri mai usoare se administreaza de 3-4x/zi cate 1 drajeu Milgamma sau 1 capsula Milgamma N.

Conservare: Solutia injectabila Milgamma N trebuie pastrata ferita de caldura si lumina si este interzisa administrarea ei dupa data expirarii.

Forma de prezentare:
Solutia injectabila Milgamma N exista in ambalaje cu 5 fiole a 2 ml, 25 fiole a 2 ml, 100 fiole a 2 ml, 500 fiole a 2 ml. Se elibereaza doar in farmacii! Se pastreaza ferit de copii!

Informatii pentru pacient: Vitaminele din complexul B sunt folosite nu doar pentru corectarea unor stari deficitare, ci au in doze ridicate si alte proprietati farmacologice, care explica efectele antialgice si regenerative, obtinute prin Milgamma N. Vitamina B1 regleaza metabolizarea hidratilor de carbon, care are importanta deosebita in metabolismul nervos. Vitamina B6 regleaza metabolizarea proteinelor, lipidelor si hidratilor de carbon. Vitamina B12 este indispensabila pentru metabolismul celular, o vascularizatie normala si pentru functionarea sistemului nervos. Regleaza productia proprie a acizilor nucleici si ca atare dezvoltarea altor nuclei celulari.

Producator: Wörwag Pharma www.worwagpharma.ro

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007