Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
CALCIU 500, comprimate efervescente

Compozitie:
Componente active: Un comprimat efervescent contine 1 250 mg carbonat de calciu si 2 164 mg acid citric. Solutia pregatita pentru utilizare contine 500 mg de calciu si maxim 2 130 mg de citrat. Alte componente: acid malic, bicarbonat de sodiu, ciclamat de sodiu, zaharina sodica, aromatizanti.

Forma de prezentare si continut:
Ambalajul original contine 20 de comprimate efervescente.

Indicatii:
Prevenirea deficientelor de calciu in perioade cu necesar crescut (de ex. varsta cresterii, sarcina, alaptare). Pentru sustinerea tratamentului osteoporozei.

Contraindicatii:
Nu trebuie sa luati Calcium 500 Hexal in cazul unor concentratii ridicate de calciu in sange. O crestere a concentratiei de calciu in sange se datoreaza de obicei hiperfunctiei glandei paratiroide (hiperparatiroidism). Concentratii crescute de calciu pot aparea datorita: unei supradoze de vitamina D, unei anumite tumori ca si unui cancer pulmonar (carcinom bronhial), cancer al pieptului (carcinom mamar), cancer renal (hipernefrom), anumitor forme de cancer al sangelui (plasmocitom) si al metastazelor, unor afectiuni pulmonare (sarcoidoza, afectiunea Boeck\'s), unor imobilizari ale bratelor si picioarelor (imobilizare datorata osteoporozei). Puteti utiliza Calcium 500 Hexal numai dupa ce ati consultat medicul curant, in urmatoarele cazuri: functie renala afectata, calculi renali si calcifieri renale (nefrocalcinoza), excretie crescuta de calciu in urina (hipercalciurie), concentratii scazute de fosfat in sange (hipofosfatemie). Nu exista nici o restrictie de la administrarea de Calcium 500 Hexal in timpul sarcinii si a perioadei de alaptare.

Masuri de precautie la administrare:
Ce masuri de precautie trebuie luate in considerare? La administrarea orala de Calcium 500 Hexal, excretia de calciu in urina este crescuta. In timpul primelor saptamani dupa initierea administrarii, tendinta precipitarii sarurilor de calciu si - in anumite circumstante - formarii de pietre in rinichi si caile urinare este crescuta. Acest fenomen poate fi evitat prin administrarea unor cantitati marite de lichide.

Interactiuni medicamentoase:
Vitamina D creste absorbtia calciului in sange si astfel eficacitatea Calcium 500 Hexal. Anumiti agenti diuretici (diuretice cu structura tiazidica) diminueaza excretia calciului. La administrarea concomitenta de Calcium 500 Hexal si produsele mai-sus mentionate, concentratia sanguina de calciu va trebui monitorizata. Concentratiile sanguine de calciu, crescute dupa administrarea de Calcium 500 Hexal implica sensibilitatea la anumite medicamente care maresc forta cardiaca (glicozidele cardiotonice) si astfel se exacerbeaza riscul aritmiilor cardiace. Absorbtia (prelurea in sange) sarurilor de aluminiu si bismut si aditional, efectele lor toxice, sunt crescute de acidul citric care este continut de Calcium 500 Hexal. Absorbtia si astfel eficacitatea multor principii active este diminuata de Calcium 500 Hexal. Aceasta particularitate se aplica pentru anumite antibiotice (de ex. tetracicline, ciprofloxacina, norfloxacina, cefpodoxin axetil, cefuroxim axetil), fluorid si estramustin (agent impotriva cencerului). Intre administrarea de Calcium 500 Hexal si alte preparate trebuie mentinut un interval de cel putin 2 ore. Produsule lactate au o concentratie crescuta de calciu si astfel maresc eficacitatea Calcium 500 Hexal. Un litru de lapte contine 1 200 mg calciu.

Posologie. Modul si durata administrarii:
Urmatoarele precizari sunt valabile atat timp cat medicul nu a prescris altfel Calcium 500 Hexal. Respectati instructiunile de utilizare fara de care Calcium 500 Hexal nu poate actiona corespunzator. Se administreaza un comprimat efervescent de 1-2 ori pe zi (500-1 000 mg calciu). Comprimatele efervescente se dizolva intr-un pahar cu apa si se beau imediat dupa dizolvare. O oarecare opacitate a solutiei care poate aparea nu are nici o influenta asupra eficacitatii produsului. Se administreaza Calcium 500 Hexal in timpul sau intre mese. Calcium 500 Hexal trebuie utilizat pe o perioada mai lunga de timp.

Supradozare:
O supradozare nu este urmata in general de consecinte. Daca totusi apar complicatii, trebuie consultat medicul curant.

Reactii adverse:
Sarurile de calciu reduc absorbtia fosfatilor prin formarea de saruri solubile. In cazul unei functii renale afectate si a unei administrari de lunga durata, concentratia sanguina de calciu poate creste (hipercalcemie), insotita de o excretie marita in urina (hipercalciurie) si de o hipoacidoza a sangelui (alcaloza metabolica).

Conditii de pastrare:
Data expirarii medicamentului este tiparita pe ambalaj. Nu mai utilizati acest medicament dupa aceasta data! Comprimatele efervescente trebuie protejate de umiditate. Inchideti flaconul strans dupa ce ati luat un comprimat.

Producator: Hexal A.G.

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007