Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
ASPACARDIN, comprimate

Compozitie:
Comprimate continand: D,L aspartat de potasiu (1/2 HO 180 mg ~ 39 mg K); Aspartat de magneziu 4 HO 180 mg ~ 12 mg Mg).

Actiune terapeutica:
Amelioreaza metabolismul miocardic, scade excitabilitatea crescuta a inimii, poate atenua senzatia de oboseala fizica. Prin aportul de aspartat de potasiu si magneziu, produsul tinde sa normalizeze echilibrul ionic si enzimatic la nivelul fibrei miocardice, cresterea capacitatii de utilizare a oxigenului si favorizarea sintezei intracelulare a fosfatilor donatori de oxigen.

Farmacocinetica:
Magneziul este in principal un cation intracelular. Absorbtia digestiva nu depaseste 50%. Excretia se face in principal prin urina, dar si prin fecale. Potasiul este in principal un cation intracelular. Potasiul se absoarbe repede si aproape complet din tubul digestiv. Excretia se face in principal prin urina.

Indicatii:
Adjuvant in tratamentul anginei pectorale, infarctului miocardic, insuficientei cardiace precum si al aritmiilor din cursul infarctului miocardic, aritmiilor ectopice, starilor de post infarct, profilaxia aritmiilor digitalice, stari de oboseala fizica.

Dozare si mod de administrare:
Curativ 2 comprimate de 3 ori/zi; profilactic 1 comprimat de 3 ori/zi. In cazul administrarii prelungite si in special la batrani se recomanda monitorizarea tratamentului prin control periodic al potasemiei.

Contraindicatii:
Insuficienta renala acuta si cronica, leziuni parenchimatoase renale severe, coma hepatica, tulburari ale metabo-lismului aminoacizilor (indeosebi prin defecte enzimatice genetice).

Precautii:
Se administreaza cu prudenta la batrani cu afectiuni asociate cardiace si renale.

Reactii adverse:
Greata, disconfort abdominal, diaree (rareori, la doze mari).

Sarcina si alaptare:
Se administreaza cu prudenta, respectandu-se dozajul.

Interactiuni medicamentoase:
Utilizarea concomitenta a diureticelor economisitoare de potasiu este urmata de hipermagneziemie si hiperpotasiemie. La pacientii care primesc medicatie anticolinergica exista riscul de scadere a motilitatii gastrointestinale. Magneziul scade absorbtia tetraciclinelor administrate oral. Preparatele care contin calciu si fosfati reduc absorbtia magneziului. De aceea, Aspacardin se va administra cu 3 ore inainte de administrarea acestor preparate.

Forma de prezentare:
Cutii cu 5 blistere a 10 comprimate.

Conditii de pastrare:
In locuri foarte uscate, ferit de lumina.

Termen de valabilitate:
3 ani.

Producator: Terapia www.terapia.ro

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007