Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Expression #5 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'emed_emedonline.l.tag_modid' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
CORDARONE 200 mg, comprimate

Compozitie:
Un comprimat contine: clorhidrat de amiodarona 200 mg. Excipienti: lactoza, amidon de porumb, polividona, dioxid de siliciu coloidal anhidru si stearat de magneziu.

Forma farmaceutica si de prezentare:
Comprimate divizabile, cutie cu 30 de comprimate, în blister.

Clasa farmaco-terapeutica:
Antiaritmice Clasa III - Antianginoase.

Indicatii:
Acest medicament este recomandat pentru tratamentul anumitor tulburAri de ritm cardiac.

Contraindicatii:
Acest medicament nu trebuie utilizat în urmatoarele cazuri: alergie cunoscuta la iod, afectiune prezenta a glandei tiroide, sarcina sau alaptare (vezi Sarcina si alaptare), ritm cardiac foarte redus, asociere cu medicamente care ar putea induce tulburari de ritm cardiac (vezi Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni). De aceea, trebuie sa semnalati medicului orice afectiune de care suferiti sau ati suferit anterior.

Avertizari speciale:
La pacientii varstnici, scaderea ritmului cardiac poate fi mai pronuntata. Cordarone determina anumite modificari ale electrocardiogramei, care nu sunt urmare a unei actiuni toxice ci, mai degraba, sunt datorate unei impregnari cu medicament. Cordarone contine iod, ceea ce ar putea modifica rezultatele unor teste tiroidiene.

Precautii:
Evitati expunerea la soare pe toata durata tratamentului, pentru a preveni aparitia unei reactii de tip eritem solar. Acest medicament trebuie utilizat cu prudenta si sub supraveghere medicala, daca au existat afectiuni tiroidiene în familia dvs. sau daca suferiti chiar dvs. de o maladie tiroidiana. Daca aveti nelamuriri, nu ezitati sa cereti sfatul medicului sau farmacistului.

Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni:
Pentru a evita eventualele interactiuni posibile între mai multe medicamente, trebuie sa semnalati sistematic medicului sau farmacistului dumnea-voastra orice alt tratament în curs. În special, trebuie sa informati medicul daca luati deja alte medicamente pentru tratamentul tulburarilor cardiace, cum sunt beta-blocante, vincamina, laxative stimulatoare.

Sarcina si alaptare:
Cu exceptia unor cazuri rare, acest medicament este contraindicat în timpul sarcinii. Trebuie sa îl preveniti pe medicul dumneavoastra, daca sunteti însarcinata. Alaptarea este contraindicata în timpul tratamentului cu acest medicament, deoarece amiodarona trece în laptele matern.

Doze si mod de administrare:
Comprimatul Cordarone este divizabil si este usor de recunoscut, datorita celor doua sigle gravate pe cele doua fete ale sale. Daca medicul dumneavoastra v-a recomandat sa luati o jumatate de comprimat (o data sau de mai multe ori pe zi), pentru a rupe comprimatul în doua asezati-l pe o suprafata dura, astfel încat sa îl presati cu degetul mare pe fata plata. Jumatatile de comprimat pot fi identificate dupa siglele gravate (nu exista risc de confuzie). Doze: Doza uzuala difera foarte mult de la o persoana la alta. În toate cazurile, trebuie sa respectati cu strictete recomandarile medicului si sa nu modificati dozele fara sfatul medicului dumneavoastra. Mod si cale de administrare: Acest medicament se administreaza pe cale orala, înaintea mesei, în timpul mesei sau între mese. Proprietatile comprimatelor nu sunt afectate, daca le sfaramati. Supravegherea tratamentului: În timpul tratamentului cu acest medicament trebuie sa va supuneti unei supravegheri medicale regulate; aceasta poate include analize sanguine. Daca ati uitat sa luati o doza: Omiterea ocazionala a unei doze nu va expune nici unui risc deosebit.

Supradozare:
Daca ati luat o doza excesiva de medicament, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau celui mai apropiat serviciu de urgenta.
Reactii adverse: Ca orice medicament activ, Cordarone poate avea, la anumiti pacienti, unele efecte adverse. Trebuie sa îi semnalati medicului dvs. aparitia urmatoarelor efectele neplacute, deoarece numai el va va indica daca trebuie sa continuati tratamentul sau sa îl întrerupeti : Reactii cutanate la soare sau, mai rar, coloratie gri a pielii. Tulburari tiroidiene: cresterea activitatii tiroidiene (slabire, diaree) sau, dimpotriva, reducerea acestei activitati (crestere în greutate, oboseala). Tulburari respiratorii: tuse, respiratie dificila, febra. Efecte oculare: cel mai adesea, fara manifestari clinice (depozite corneene relevate prin examinare oftalmologica); rar, senzatie de ceata sau halouri colorate în jurul obiectelor si, în cazuri foarte rare, reducerea acuitatii vizuale. Efecte asupra ritmului cardiac: scaderea exagerata a ritmului cardiac sau reaparitia unui ritm cardiac rapid. Tulburari hepatice: cresterea enzimelor hepatice (transaminazelor) sau, mult mai rar, hepatita însotita de icter. Tulburari neurologice: rare, de obicei, o afectare a nervilor membrelor inferioare, tradusa prin dureri de picioare; în cazuri foarte rare, tremuraturi, cosmaruri, tulburari de mers, hipertensiune intracraniana benigna (presiune crescuta anormal în interiorul craniului). Diverse: tulburari digestive (greata, varsaturi, tulburari ale gustului), cel mai adesea la initierea tratamentului; foarte rar, dureri la nivelul testiculelor, scaderea numarului de trombocite, tulburare moderata a functiei renale.

Conditii de pastrare:
Nu depasiti data limita de utilizare inscriptionata pe ambalaj. Se pastreaza la temperatura camerei (15-25C).

Producator: Sanofi ~ Synthelabo

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007