Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
THOMASIN, comprimate

Compozitie:
1 comprimat contine 10 mg (+-)-etilefrina clorhidrat.

Adjuvanti:
Stearati de magneziu.

Indicatii:
Tulburari circulatorii, ca de ex. colaps circulator în caz de suprasolicitare corporala sau ortostatism prelungit; tendinta la colaps la cei cu interventii chirurgicale gastrice; hipotensiune în cadrul sau dupa o boala infectioasa, intoxicatii, hipomotilitate, în faza de reconvalescenta postoperator si postpartum, precum si la varste înaintate; stari hipotensive acute si cronice de natura patologica. Poate fi folosit si în: profilaxia scaderilor tensionale în cadrul interventiilor cu scop diagnostic, chirurgicale sau stomatologice; terapia hipotensiunii, urmare a indigestiei de antiepileptice si psihotrope.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la etilefrina clorhidrata; hipertensiune arteriala; tulburari circulatorii cu cresteri tensionale si ale frecventei cardiace în ortostatism; hiperfunctia glandei tiroida; tumori suprarenale; boli oftalmologice cu cresterea tensiunii intraoculare (glaucom); ateroscleroza; cardioscopie ischemica; tahiaritmii; tulburari de evacuare ale vezicii urinare, în special în cazul adenomului de prostata.

Precautii:
Se recomanda administrarea cu precautie în diabetul zaharat, în tulburarile renale grave, în hipercalcemie si hipopotasemie, în hipertrofia ventriculara dreapta. A nu se administra Thomasin în primele 3 luni de sarcina. Dupa luna a 4-a de sarcina, utilizarea medicamentului se va face numai la indicatia medicului. Deoarece medicamentul trece în laptele matern, se va întrerupe tratamentul cu Thomasin pe perioada alaptarii.

Reactii adverse:
În general, preparatul este bine suportat. De regula, nu s-au semnalat reactii adverse. La persoanele cu sensibilitate crescuta si/sau în cazul supradozarii, pot aparea ocazional neliniste, transpiratii si intoleranta gastro-intestinala. Foarte rar s-au înregistrat simptome similare anginei pectorale, palpitatii, pusee hipertensive însotite eventual de cefalee si tremur muscular.

Interactiuni medicamentoase:
Administrarea concomitenta de Thomasin si de: dezoxicorticosteronacetat, guanetidina, rezerpina, atropina si substante cu actiune similara atropinei (de ex. antidepresivele triciclice), poate potenta efectul simpatomimetic; blocanti ai -receptorilor pot declansa o bradicardie reflexa; dihidroergotamina accentueaza vasoconstrictia; antidiabeticele diminueaza efectul acestora din urma; chinina poate scadea actiunea etilefrinei.

Modul si durata de administrare:
Daca medicul nu recomanda altfel, se vor administra, în general, la adulti: 1-2 comprimate de 1-2 ori pe zi; la copiii peste 5 ani si la scolari: 1 comprimat de 1-2 ori pe zi. Comprimatele vor fi ingerate înainte sau între mese cu putin lichid. Se recomanda ca preparatul sa nu fie utilizat dupa ora 15.00, deoarece influenta sa asupra circulatiei sanguine poate determina tulburari de somn.

Conditii de pastrare:
A se pastra preparatul în ambalajul original, ferit de lumina si de umiditate. A nu se utiliza medicamentul dupa expirarea termenului de valabilitate. A nu se lasa medicamentul la îndemana copiilor!

Forma de prezentare:
Cutii cu 50 comprimate (N2) si 100 comprimate (N3). A se elibera numai pe baza de prescriptie medicala. Thomasin este lipsit de gluten.

Producator: Arzneimittel GmbH Dresda

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007