Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
OXAZEPAM, comprimate

Compozitie:
1 comprimat contine 10 mg oxazepam.

Actiune terapeutica:
Anxiolitic benzodiazepinic cu efecte sedative, hipnotice, anticonvulsivante si miorelaxante.

Farmacocinetica:
Se absoarbe bine din tubul digestiv. Are un efect rapid si de scurta durata. Este metabolizat in ficat, procesul de epurare este nemodificat la batrani si hepatici.

Indicatii:
Stari de anxietate, tensiune, agitatie, iritabilitate, insomnie de natura nevrotica, psihovegetativa, psihosomatica, asociate depresiei, la batrani, in cadrul sindromului de abstinenta al alcoolicilor; este bine suportat de batrani si hepatici.

Dozare si mod de administrare:
Oral: Adulti: anxietate 2-6 comprimate/zi (20-60 mg), 1 dimineata, 1 la pranz si 2 seara; sevraj alcoolic 15-30 mg/zi, de 2-3 ori/zi. Varstnici: 1-3 comprimate/zi. Copii peste 6 ani, insuficienta renala: jumatate din doza adultului. Durata tratamentului in medie este de 4-12 saptamani; intreruperea tratamentului se va face lent.

Contraindicatii:
Alergie la oxazepam si alte benzodiazepine, copii sub 6 ani, stari comatoase, colaps, insuficienta pulmonara acuta, deprimare respiratorie, miastenie grava.

Precautii:
Se vor evita bauturile alcoolice; tranchilizantele benzodiazepinice pot induce dependenta; la pacientii depresati creste riscul de suicid si de amnezie anterograda.

Reactii adverse:
Somnolenta, anorexie, diminuarea libidoului, tulburari de menstruatie; rareori ameteli, cefalee, hipotensiune (mai frecvent la batrani), oboseala, stari de agitatie (la unii bolnavi psihotici), tulburari neurologice, greata, edeme, eruptii cutanate alergice, leucopenie, disfunctie hepatica; tratamentul indelungat cu doze mari poate determina dependenta.

Sarcina si alaptare:
Nu se administreaza in sarcina si alaptare.

Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini:
Se evita administrarea Oxazepam la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Interactiuni medicamentoase:
Se evita asocierea cu alcool, deprimante centrale (derivati morfinici - analgezice si antitusive - , barbiturice, antihistaminice H1, sedative, alte tranchilizante, neuroleptice, clonidina, cisaprid deoarece aceste medicamente potenteaza efectul Oxazepam.

Supradozare:
Nu este grava daca nu este asociata cu administrarea altor deprimante ale SNC (inclusiv alcool). Tratamentul este simptomatic, suportiv general: lavaj gastric, asigurarea permeabilitatii cailor aeriene.

Forma de prezentare:
Flacoane cu 20 comprimate. Cutii cu 2 blistere a 10 comprimate.

Conditii de pastrare:
Ferit de umiditate si lumina.

Termen de valabilitate: 3 ani.

Producator: Terapia S.A.

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007