Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
INOCOR, solutie 5 mg/ml injectabila i.v.

Indicatii terapeutice:
Amrinona este recomandata pentru tratamentul intravenos pe termen scurt al insuficientei cardiace.

Contraindicatii, avertizari:
Sunteti hipersensibil la Amrinona sau la unul dintre excipienti. Amrinona poate agrava anumite afectiuni, de aceea trebuie sa informati medicul dvs. despre orice suferinta, actuala sau anterioara. Utilizarea Amrinonei īn timpul fazei acute a infarctului de miocard trebuie īntreprinsa numai sub supraveghere atenta. Amrinona nu trebuie folosita īn locul procedurilor chirurgicale īn cazurile de maladie valvulara obstructiva severa aortica sau pulmonara sau de stenoza subaortica hipertrofica. Deoarece pot aparea hipotensiune, tahicardie sau tulburari de ritm cardiac (aritmii supraventriculare si ventriculare, flutter sau fibrilatie atriala), Amrinona trebuie administrata sub monitorizarea atenta a presiunii arteriale si a frecventei cardiace. Īn mod special trebuie sa informati medicul daca urmati simultan un tratament cu diuretice. Īn timpul tratamentului cu Amrinona se vor efectua analize sanguine pentru a supraveghea functia renala, numarul de trombocite si functia hepatica. Amrinona va fi folosita la copii numai daca beneficiul potential depaseste orice risc potential.

Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni:
Medicul dvs. trebuie sa stie daca urmati īn prezent alte medicatii. El va decide daca celelalte tratamente trebuie īntrerupte sau daca sunt necesare atenta supraveghere sau ajustarea dozelor. Īn mod special trebuie sa informati medicul daca urmati īn prezent un tratament cu diuretice sau cu disopiramid.

Sarcina si alaptare:
Amrinona va fi prescrisa femeilor īnsarcinate sau care alapteaza numai daca beneficiul potential depaseste orice risc potential pentru fetus. Amrinona este destinata strict administrarii intravenoase, īn spital.

Posologie:
Pentru administrarea Amrinonei este recomandata urmatoarea procedura: īncepeti tratamentul cu o doza de atac de 0,75 mg/kg, injectata lent, īn 2–3 minute. Continuati tratamentul cu o perfuzie de īntretinere avand īntre 5 si 10 mg/kg/min. Īn functie de raspunsul clinic, se poate injecta un bolus suplimentar de 0,75 mg/kg, dupa 30 de minute de la īnceperea tratamentului. Viteza de perfuzare este de obicei cuprinsa īntre 5 si 10 mg/kg/min, astfel īncat doza zilnica totala recomandata (inclusiv doza de īncarcare) nu depaseste 10 mg/kg. Un numar limitat dintre pacientii la care au fost studiate doze mai mari au suportat doze pana la 18 mg/kg/zi pentru o durata de tratament mai scurta.

Administrare si instructiuni de utilizare:
Dozele de atac de Amrinona lactat trebuie administrate din solutia ca atare (nediluata). Perfuziile de Amrinona lactat pot fi diluate īn solutie salina normala sau seminormala pana la concentratii cuprinse īntre 1 si 3 mg/ml. Amrinona lactat nu trebuie diluata īnainte de injectare cu solutii continand dextroza (glucoza). Cu toate acestea, Amrinona poate fi injectata īntr-o perfuzie instalata cu dextroza (glucoza), printr-un racord īn Y sau, daca se prefera, direct īn tubulatura. Dupa diluare, solutia trebuie folosita īn 24 de ore. Furosemid (sau bumetanid, un compus īnrudit chimic) nu trebuie administrat īn linia intravenoasa care contine Amrinona lactat.

Efecte adverse:
Īn timpul tratamentului cu Amrinona pot aparea efecte adverse. Urmatoarele manifestari au fost raportate: Manifestari cardiovasculare, cum ar fi tulburari de ritm cardiac (aritmii ventriculare si supraventriculare) sau hipotensiune. Tulburari sanguine, īn special trombocitopenie (reducerea numarului de trombocite). Tulburari gastrointestinale, inclusiv greata si varsaturi, durere abdominala, diaree sau anorexie. Tulburari hepatice sau renale, cum ar fi anomalii ale testelor functionale hepatice sau renale. Reactii de hipersensibilitate (alergie). Alte efecte adverse, inclusiv cefalee, febra, reactii locale la locul injectarii. Semnalati medicului dvs. orice efect nedorit care nu a fost mentionat īn acest prospect. Supradozarea Amrinonei lactat poate produce hipotensiune si aritmii cardiace. Īn acesta situatie trebuie imediat īntrerupta administrarea pana la revenirea completa, apoi reluata cu o viteza mai mica, daca reluarea se considera necesara.

Forma de prezentare:
Flacon 20 ml, cutie cu 10 flacoane. Valabilitate: Nu folositi acest medicament dupa data de expirare inscriptionata pe ambalaj. Acest prospect nu contine toate informatiile despre medicamentul dvs. Companiile farmaceutice nu pot aprecia starea dvs. personala de sanatate, de aceea, daca aveti īntrebari sau nelamuriri, cereti sfatul medicului dvs. Nu lasati la īndemana copiilor!

Producator: Sanofi » Synthelabo

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007