Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
COROTROPE, solutie injectabila i.v. 1 mg/ml

Indicatii terapeutice:
Milrinona este recomandata pentru tratamentul intravenos pe termen scurt al insuficientei cardiace, inclusiv al starilor cu debit scazut, consecutive chirurgiei cardiace.

Contraindicatii, avertizari:
Nu trebuie sa vi se administreze Milrinona lactat daca: sunteti alergic la milrinona sau la unul dintre excipientii din compozitie. Milrinona poate agrava anumite stari patologice. De aceea, trebuie sa īi vorbiti medicului despre orice suferinta a dvs., actuala sau trecuta. Folosirea milrinonei īn timpul fazei acute a infarctului de miocard se va face cu mare precautie. Milrinona nu va fi utilizata īn locul procedurilor chirurgicale īn maladiile valvulare obstructive aortice sau pulmonare grave, ori īn stenoza subaortica hipertrofica. Deoarece pot sa apara hipotensiune, tahicardie sau tulburari de ritm cardiac (aritmie supraventriculara si ventriculara, flutter sau fibrilatie atriala), milrinona va fi adminis-trata sub atenta monitorizare a tensiunii arteriale si a frecventei car-diace. Trebuie sa informati medicul daca suferiti de afectiuni renale sau urmati un tratament cu diuretice. Se vor efectua teste sanguine pentru a monitoriza functia renala. Milrinona va fi utilizata la copii numai daca beneficiile potentiale justifica riscul potential.

Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni:
Trebuie sa informati medicul daca utilizati īn prezent alte medicamente. Medicul dvs. va hotarī daca trebuie sa īntrerupeti alte medicatii sau daca sunt necesare supravegherea atenta ori ajustarea dozelor sau a schemei de tratament.

Sarcina si alaptare:
Milrinona nu va fi prescrisa femeilor īnsarcinate sau care alapteaza, cu exceptia cazurilor īn care beneficiul potential justifica riscul potential pentru fetus. Milrinona este destinata utilizarii stricte intravenoase īn spital.

Doze:
Tratamentul cu milrinona va fi īnceput cu o doza de atac, urmat de o perfuzie continua (doza de īntretinere), conform protocolului: Doza de atac: 50 g/kg, administrare lenta, īn 10 minute. Doza de īntretinere: 0,375 pana la 0,75 g/kg/min. Rata de perfuzare va fi reglata īn functie de raspunsul hemodinamic si clinic. Doza zilnica maxima nu va depasi 1,13 mg/kg. Durata tratamentului va depinde de responsivitatea pacientului. Ajustarea dozelor la pacientii cu tulburari renale: datele obtinute de la pacientii cu tulburari renale severe, dar fara insuficienta cardiaca, au demonstrat ca prezenta tulburarilor renale creste semnificativ semiviata eliminarii terminale a milrinonei.

Doza de atac nu este afectata, dar poate fi necesara reducerea ratei perfuziei de īntretinere, conform urmatorului tabel:

Clearance-ul creatininei (ml/min/1,73 m2)

Rata de perfuzare (mg/kg/min)

5

0,20

10

0,23

20

0,28

30

0,33

40

0,38

50

0,43


Instructiuni de utilizare
:
Furosemid sau Bumetanid (compus īnrudit chimic) nu trebuie administrate pe linia venoasa ce contine milrinona lactat. Milrinona lactat nu trebuie diluata īn bicarbonat de sodiu solutie perfuzabila. Īn timpul tratamentului cu milrinona pot aparea efecte adverse. Urmatoarele manifestari au fost raportate: simptome cardiovasculare, precum unele tulburari de ritm cardiac sau hipotensiune; cefalee, tremor; reactii cutanate; anomalii ale tes-telor functionale hepatice; alte manifestari ca: hipokaliemie, bronho-spasm, soc anafilactic si trombocitopenie. Comunicati medicului dvs. orice efect advers sau manifestare neplacuta care nu a fost mentio-nata īn acest prospect. Supradozarea milrinonei poate induce hipo-tensiune si aritmie cardiaca. Īn acest caz milrinona trebuie īntrerupta pana la disparitia efectelor adverse.

Valabilitate:
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare pe care o gasiti inscriptionata pe ambalaj. Acest prospect nu contine toate informatiile despre medicamentul dvs. Companiile farmaceutice nu sunt īn masura sa aprecieze starea dvs. medicala personala, de aceea, daca aveti īntrebari sau nu sunteti sigur de ceva, consultati medicul sau farmacistul dvs.

Forma de prezentare:
Fiole 10 mg/10 ml, cutie cu 10 fiole.

Producator: Sanofi ~ Synthelabo

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007