Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Expression #5 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'emed_emedonline.l.tag_modid' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
COROTROPE, solutie injectabila i.v. 1 mg/ml

Indicatii terapeutice:
Milrinona este recomandata pentru tratamentul intravenos pe termen scurt al insuficientei cardiace, inclusiv al starilor cu debit scazut, consecutive chirurgiei cardiace.

Contraindicatii, avertizari:
Nu trebuie sa vi se administreze Milrinona lactat daca: sunteti alergic la milrinona sau la unul dintre excipientii din compozitie. Milrinona poate agrava anumite stari patologice. De aceea, trebuie sa îi vorbiti medicului despre orice suferinta a dvs., actuala sau trecuta. Folosirea milrinonei în timpul fazei acute a infarctului de miocard se va face cu mare precautie. Milrinona nu va fi utilizata în locul procedurilor chirurgicale în maladiile valvulare obstructive aortice sau pulmonare grave, ori în stenoza subaortica hipertrofica. Deoarece pot sa apara hipotensiune, tahicardie sau tulburari de ritm cardiac (aritmie supraventriculara si ventriculara, flutter sau fibrilatie atriala), milrinona va fi adminis-trata sub atenta monitorizare a tensiunii arteriale si a frecventei car-diace. Trebuie sa informati medicul daca suferiti de afectiuni renale sau urmati un tratament cu diuretice. Se vor efectua teste sanguine pentru a monitoriza functia renala. Milrinona va fi utilizata la copii numai daca beneficiile potentiale justifica riscul potential.

Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni:
Trebuie sa informati medicul daca utilizati în prezent alte medicamente. Medicul dvs. va hotarî daca trebuie sa întrerupeti alte medicatii sau daca sunt necesare supravegherea atenta ori ajustarea dozelor sau a schemei de tratament.

Sarcina si alaptare:
Milrinona nu va fi prescrisa femeilor însarcinate sau care alapteaza, cu exceptia cazurilor în care beneficiul potential justifica riscul potential pentru fetus. Milrinona este destinata utilizarii stricte intravenoase în spital.

Doze:
Tratamentul cu milrinona va fi început cu o doza de atac, urmat de o perfuzie continua (doza de întretinere), conform protocolului: Doza de atac: 50 g/kg, administrare lenta, în 10 minute. Doza de întretinere: 0,375 pana la 0,75 g/kg/min. Rata de perfuzare va fi reglata în functie de raspunsul hemodinamic si clinic. Doza zilnica maxima nu va depasi 1,13 mg/kg. Durata tratamentului va depinde de responsivitatea pacientului. Ajustarea dozelor la pacientii cu tulburari renale: datele obtinute de la pacientii cu tulburari renale severe, dar fara insuficienta cardiaca, au demonstrat ca prezenta tulburarilor renale creste semnificativ semiviata eliminarii terminale a milrinonei.

Doza de atac nu este afectata, dar poate fi necesara reducerea ratei perfuziei de întretinere, conform urmatorului tabel:

Clearance-ul creatininei (ml/min/1,73 m2)

Rata de perfuzare (mg/kg/min)

5

0,20

10

0,23

20

0,28

30

0,33

40

0,38

50

0,43


Instructiuni de utilizare
:
Furosemid sau Bumetanid (compus înrudit chimic) nu trebuie administrate pe linia venoasa ce contine milrinona lactat. Milrinona lactat nu trebuie diluata în bicarbonat de sodiu solutie perfuzabila. În timpul tratamentului cu milrinona pot aparea efecte adverse. Urmatoarele manifestari au fost raportate: simptome cardiovasculare, precum unele tulburari de ritm cardiac sau hipotensiune; cefalee, tremor; reactii cutanate; anomalii ale tes-telor functionale hepatice; alte manifestari ca: hipokaliemie, bronho-spasm, soc anafilactic si trombocitopenie. Comunicati medicului dvs. orice efect advers sau manifestare neplacuta care nu a fost mentio-nata în acest prospect. Supradozarea milrinonei poate induce hipo-tensiune si aritmie cardiaca. În acest caz milrinona trebuie întrerupta pana la disparitia efectelor adverse.

Valabilitate:
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare pe care o gasiti inscriptionata pe ambalaj. Acest prospect nu contine toate informatiile despre medicamentul dvs. Companiile farmaceutice nu sunt în masura sa aprecieze starea dvs. medicala personala, de aceea, daca aveti întrebari sau nu sunteti sigur de ceva, consultati medicul sau farmacistul dvs.

Forma de prezentare:
Fiole 10 mg/10 ml, cutie cu 10 fiole.

Producator: Sanofi ~ Synthelabo

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007