Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
CARDONIT RETARD, comprimate

Compozitie:
Un comprimat retard contine 40 mg, 60 mg sau 80 mg isosorbide dinitrate.

Actiune terapeutica:
Medicamentul diminueaza consumul de oxigen si îmbunatateste fluxul sanguin coronarian, diminuand munca inimii. Aceasta produce dilatare a arterelor coronariene, medicamentul scade presarcina si postsarcina inimii, crescand capacitatea venoasa si reducand rezistenta periferica. Aceasta reduce tensiunea arteriala. Produsul actioneaza asemanator cu nitroglicerina, dar efectul este de lunga durata. Efectul actiunii dupa administrare aparea în 30 minute sau 60 minute, sau mai multe minute si se mentine între 8 -10 ore.

Indicatii:
Angina stabila si instabila - pentru profilaxie de durata. În perioada dupa infarct miocardic acut. În insuficienta cardiaca congestiva, asociat cu digitalice si diuretice.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la medicament, glaucom cu unghi îngust. Nu se recomanda în perioada de sarcina si alaptare. Infarct miocardic acut recent, insuficienta circulatorie acuta, hipovolemie, anemie grava. Traumatisme sau hemoragii cerebrale, boli hepatice sau renale grave.

Reactii adverse:
Vasodilatatie cutanata, eruptie cutanata faciala, cefalee (în special în primele zile de tratament la doze mari, care dispar la reglarea dozei si dupa o perioada de timp de tratament. Hipotensiune ortostatica, mai putin frecvent hipotensiune arteriala, sincope si lipotimii. Medicamentul poate actiona uneori ca antagonist fi-ziologic al noradrenalinei, acetilcolinei, histaminei si al altor substante biologic active. În cazuri rare, este o hipersensibilitate neindividualizata la actiunea hipotensiva a nitritilor si chiar doza terapeutica poate induce greata, varsaturi, anxietate, paloarea fetei, bradicardie si sincope.

Precautii:
Atentie în administrarea la pacientii suferinzi de glaucom, în faza initiala a infarctului miocardic. Alcoolul potenteaza efectul vasodilatator si hipotensiv.

Mod de administrare:
Cardonit retard comprimate continand 40 mg, 60 mg, si 80 mg de substanta activa se poate usor doza de catre pacient, individual dupa prescriptia medicului. Cardonit Retard este administrat de obicei în doze de 120-160 mg pe zi, în doze divizate. Dozele sunt crescute gradat. Daca în timpul tratamentului apar dureri anginoase, este necesara administrarea imediata a unui comprimat cu nitroglicerina sublingual. Atentie! Cardonitul se înghite nesfaramat.

Conditii de pastrare:
La temperatura camerei, în flaconul respectiv bine închis. A se feri de lumina.

Forma de prezentare:
Flacoane cu 30 comprimate.

Producator: Polfa - Varsovia

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007