Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
ROMISODIN, comprimate

Compozitie:
conc. 10 mg conc. 20 mg
Dinitrat de izosorbid
diluat corespunzator 0,0400 g 0,0800 g
la 10 mg si 20 mg
substanta activa

Excipienti pentru un comprimat

Actiune farmacoterapeutica:
Antianginos din categoria nitritilor cu actiune prelungita. Dinitratul izosorbid produce vasodilatatie Ón Óntregul organism, efectul asupra coronarelor determinand cresterea debitului sanguin Ón miocard. Prin reducerea rezistentei periferice se realizeaza: scaderea tensiunii arteriale, a presarcinii, a tensiunii peretelui miocardic, se reduce nevoia de oxigen la nivelul acestuia. Substanta se absoarbe rapid si total la nivelul tubului digestiv, efectul aparand dupa 20-30 minute si durand aproximativ 4-6 ore.

Indicatii:
Medicamentul se foloseste Ón: tratamentul cardiopatiei ischemice dureroase, profilaxia crizei de angor pectoris, sechele dupa infarct miocardic, infarct miocardic recent cu insuficienta acuta ventriculara stanga, insuficienta cardiaca cronica (monoterapie sau asociat cu digitalice si diuretice), insuficienta cardiaca dreapta (cord pulmonar cronic), retinite angiospastice, alte afectiuni ale vaselor periferice Ónsotite de spasm.

Contraindicatii:
Infarct miocardic acut, colaps, hipotensiune arteriala marcata, hemoragie cerebrala, traumatisme cranio-cerebrale, hipersensibilitate la nitriti. Se evita asocierea cu alcoolul (accentuarea hipotensiunii arteriale) si cu substante methemoglobinizante.

Reactii adverse:
Vasodilatatie cutanata cu eritem, hipotensiune arteriala ortostatica, cefalee pulsatila (vasodilatatie meningiana si cerebrala cu cresterea tensiunii intracraniene), dureri ale globilor oculari (cresterea tensiunii intraoculare), methemoglobinemie (cianoza, anemie functionala), greturi, varsaturi, toleranta la administrari repetate (dispare la Óntreruperea administrarii Ón cateva zile).

Mod de administrare, dozare:
Doza eficace va trebui sa fie atinsa progresiv pentru a evita cefaleea si scaderea tensiunii arteriale. Nu se va Óntrerupe brusc, mai ales dupa administrare prelungita. Se administreaza: 2,5-10 mg (posibil 1 comprimat sfaramat, sublingual, supt) Ón profilaxia crizei de angor pectoris (se Óncepe cu doza mai mica si se creste progresiv la nevoie). 5-20 mg, Ón prize la 8-12 ore, Ón profilaxia de durata a crizei de angor pectoris. 20-30 mg, Ón prize la 6-8 ore, asociat cu diuretice si cu tonicardiace Ón insuficienta cardiaca.

Forma de prezentare:
Flacoane continand 60 de comprimate, pentru ambele concentratii.

Producator: Sicomed

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007