Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Expression #5 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'emed_emedonline.l.tag_modid' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
NITROMINT, aerosol

Prezentare farmaceutica:
Tablete retard continand 2,6 mg trinitrat de glicerol. Flacon cu aerosol (10 g) continand 8 g% trinitrat de glicerol, corespunzator la 0,4 mg trinitrat de glicerol pe doza.

Indicatii:
Tablete retard:
Profilaxia si tratamentul anginei de efort si vasospastice. Īn insuficienta cardiaca pentru suplimentarea tratamentului digitalic si diuretic. Forma retard nu se administreaza īn tratamentul atacului de angina pectorala. Aerosol: Prevenirea atacului anginos prin administrarea īnaintea efortului fizic. Terapia adjuvanta īn cazurile urgente de insuficienta cardiaca stanga (astm cardiac). Pentru scaderea presiunii de umplere īn infarctul acut de miocard.

Contraindicatii:
Sensibilitate la nitratii organici, glaucom cu unghi īnchis, hipotensiune severa, hipertensiune intracraniana post hemoragie cerebrala sau traumatism, anemie, stenoza aortica severa.

Mod de administrare:
Tablete retard: doza trebuie determinata individual, īn functie de sensibilitatea pacientului la nitroglicerina, de severitatea bolii si simptomatologie. Doza uzuala este de 1 tableta de 2 ori pe zi īnainte de masa (dimineata si la pranz). Daca este necesar doza se poate creste la 2 tablete de 2 ori pe zi sau 3 tablete de 2 ori pe zi. īn insuficienta cardiaca trebuie facuta o pauza de cīteva zile dupa o perioada de tratament de 1-2 saptamīni. Aerosol: prin presarea valvei este eliberata o cantitate de 0,4 mg nitroglicerol. Īn cazul aparitiei unui atac anginos trebuie administrate 1-2 doze sublingual, pacientul aflandu-se īn pozitie sezanda. Daca este necesar doza se poate majora la maximum 3 doze īn decurs de 15 minute. Pentru prevenire trebuie aplicata o doza cu 5-10 minute īnainte de exercitiul fizic.

Efecte secundare:
Tablete retard: cefalee, vertij, ameteala, simptome gastrointestinale moderate, methemoglobinemie care dispare dupa reducerea dozelor si care de obicei nu impune īntreruperea tratamentului. Aerosol: Tranzitoriu senzatie moderata de arsura la nivelul cavitatii bucale, cefalee, pulsatii īn cap, roseata, ameteala, palpitatii, senzatie de caldura, greata, transpiratii. Ocazional poate da cianoza, methemoglobinemie ( īn special īn caz de supradozare).

Interactiuni medicamentoase:
Medicamentul se va administra cu grija īn cazul asocierii cu antihipertensive, antidepresive triciclice, diuretice (risc crescut de hipotensiune).

Precautii:
Īn caz de glaucom cu unghi deschis sau de migrena, administrarea va fi facuta cu mare grija. Tratamentul creste excretia urinara a catecolaminelor si a acidului vanilmandelic. La stabilirea dozelor trebuie luata īn consideratie sensibilitatea individuala la nitroglicerina care variaza īn limite largi. Īn timpul sarcinii tratamentul trebuie continuat numai dupa evaluarea raportului risc/beneficiu. Īn prima faza a tratamentului, conducerea autovehicolelor si activitatile riscante nu sunt permise. Durata restrictiilor depinde īn mod individual de pacient. Se interzice consumul de alcool pe perioada tratamentului. Īn timpul utilizarii flaconul trebuie tinut vertical, cu capul de pulverizare īn sus.

Producator: EGIS

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007