Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
NEOTON, fiole

Actiune terapeutica:
Creatin-fosfatul joaca un rol fundamental în mecanismul energetic al contractiei musculare. El actioneaza ca o rezerva energetica la nivelul miocardului si musculaturii striate si este folosit pentru resinteza ATP-ului, a carui hidroliza elibereaza energia necesara procesului contractil actinomiozinic. O eliberare insuficienta de energie datorata încetinirii proceselor oxidative este una dintre cauzele principale ale declansarii si producerii distrugerilor celulei miocardice. Un nivel necorespunzator de creatin-fosfat se manifesta clinic prin scaderea fortei de contractie si prin scaderea capacitatii de refacere functionala a inimii. În afectiunile miocardice exista o stransa corelatie între nivelul compusilor fosforilati macroergici celulari, durata de viata a celulei miocardice si capacitatea de refacere a functiei contractile. Conservarea compusilor fosforilati macroergici reprezinta, deci, o etapa primara a tuturor metodelor utilizate pentru limitarea deficitului miocardic si constituie baza protectiei metabolice a inimii. Experimentele clinice pe animale si om, în cardioplegie, au demonstrat rolul creatin-fosfatului si capacitatea lui de protectie a miocardului. Actiunea cardioprotectoare a creatin-fosfatului este legata de stabilizarea sarcolemei, de pastrarea nivelului de adenin nucleotide prin inhibarea catabolismului enzimatic al nucleotidelor. Creatin-fosfatul poate corecta starile de stres metabolic prin influentarea în sens pozitiv a rezervelor energetice, exprimandu-se clinic printr-o mai buna toleranta la efort si în unele situatii, prin corectarea functiei batmotrope alterate.

Indicatii:
Deficit al activitatii musculaturii striate. Coadjuvant în tratamentul afectiunilor cardiace, dar nu substituie terapia cardiokinetica. Se adauga în solutia cardioplegica, avand rol de protectie în chirurgia cardiaca.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta fata de substanta activa.

Dozare si mod de administrare:
Fiole de 500 mg: 1 fiola i.m. sau i.v. o data sau de doua ori pe zi, în functie de indicatiile medicului. Flacoane flebo de 1 g: 1 flacon, administrat în perfuzie timp de 35-45 de minute, o data sau de doua ori pe zi, în functie de indicatiile medicului. Cardioplegie: pentru protectia miocardului în timpul actului chirurgical, se adauga 10 mM/l creatin-fosfat, la solutia cardioplegica standard.

Precautii:
Administrarea intravenoasa rapida a doze mai mari de 1 g creatin-fosfat poate produce o scadere a tensiunii arteriale. A nu se tine la îndemana copiilor.

Forma de prezentare:
Neoton 500: o cutie contine 6 fiole de 500 mg si 6 fiole de solvent Neoton 1 000: cutia contine 1 flacon de 1 g si o fiola de 50 ml de solvent, precum si un perfuzor. Modul de utilizare al perfuzorului: Se dezinfecteaza suprafata dopurilor de cauciuc a celor 2 flacoane. Se introduce acul în flaconul cu solvent. Se ataseaza la celalalt capat al acului flaconul cu pulberea de substanta activa. Se trece solventul în celalalt flacon. Se îndeparteaza flaconul gol împreuna cu acul. Se agita bine faconul pana se dizolva bine continutul. Aplicati în jurul flaconului tubul de plastic. Se introduce acul picuratorului în flacon. Se ataseaza clema de reglare a debitului si se închide. Se întoarce flaconul cu gura în jos si se fixeaza pe un suport. Se comprima picuratorul si se umple cu solutie pana la jumatate. Se monteaza acul fluture la tub. Se deschide clema si se lasa sa se umple tubul si acul pana cand începe sa picure solutia prin acul fluture. Se introduce acul în vena si se fixeaza cu o banda adeziva. Se fixeaza tubul de perfuzie de antebratul pacientului cu o banda adeziva. Se deschide clema. La terminarea perfuziei se îndeparteaza acul, se dezinfecteaza locul si se aplica un pansament.

Producator: Alfa Wassermann

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007