Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
AGAPURIN® retard, AGAPURIN® 600 retard, comprimate

Compozitie:
Agapurin retard: 1 comprimat retard contine 400 mg pentoxifilina. Agapurin 600 retard: 1 comprimat retard contine 600 mg pentoxifilina.

Actiune terapeutica:
Substanta activa apartine grupului derivatilor de xantina. Stimuleaza fluxul sanguin prin patul vascular, prin cresterea elasticitatii eritrocitelor. Inhiba agregabilitatea plachetara si descreste vascozitatea sanguina, aceasta conducand la Ómbunatatirea circulatiei sanguine si a irigatiei sanguine Ón tesuturile ischemice.

Indicatii:
Preparatul se recomanda a fi utilizat la pacienti adulti cu tulburari ale circulatiei venoase Ón tesuturile periferice, determinate de flux sanguin vascular periferic scazut, Ón tratamentul destinat tesuturilor afectate de distrofie (de exemplu ulcer crural), Ón tulburari ale circulatiei sanguine cerebrale (arterioscleroza cerebrala, sechele post-atac cerebral), Ón tulburari ale circulatiei sanguine la nivelul ochiului si a urechii interne.

Contraindicatii:
Nu folositi acest preparat Ón cazul unei hipersensibilitati cunoscute la substanta activa sau la oricare dintre excipienti, Ón sangerari masive si Ón hemoragii cerebrale si retiniene, Ón tulburari severe de hemocoagulare. Se va folosi numai daca este absolut necesar Ón infarct miocardic acut, hipotensiune pronuntata si aritmie. Nu se recomanda femeilor Ón timpul sarcinii si a perioadei de alaptare.

Reactii adverse:
Produsul este de obicei bine tolerat, totusi la aproximativ 4-6% din pacienti pot aparea indigestii (greata, varsaturi, presiune si dureri epigastrice), ameteli si eritem facial cu senzatie de caldura. Rar au fost raportate prurit si urticarie. Exceptional, Ón special dupa administrarea de doze mari, aritmie, simptome de angina pectorala (dureri retro-sternale) si scaderea presiunii sanguine. Foarte rar, Ón special la pacientii care folosesc Agapurin retard concomitent cu anticoagulante sunt posibile sangerari (de exemplu ale pielii, mucoasei sau tractului gastro-intestinal).

Interactiuni medicamentoase:
Efectele Agapurinului retard si cele ale altor produse administrate concomitent se pot influenta reciproc. Agapurin retard poate potenta efectul hipotensivelor si poate descreste presiunea sanguina Ón combinatie cu anumite medicamente. Agapurin retard creste de asemenea eficienta anticoagulantelor.

Mod de administrare:
De obicei se recomanda 1 comprimat Agapurin retard de 2-3 ori pe zi sau 1 comprimat de Agapurin 600 retard de doua ori pe zi.

Precautii:
Presiunea sanguina trebuie monitorizata Ón timpul tratamentului deoarece poate aparea o scadere a acesteia si, rareori, simptome de angina pectorala la pacientii cu hipotensiune sau circulatie sanguina instabila. Administrarea de doze mari la pacientii diabetici tratati cu insulina sau antidiabetice orale poate conduce la o hipoglicemie pronuntata. De aceea Ón timpul tratamentului cu Agapurin retard trebuie ajustata dozarea antidiabeticelor.

Supradozare:
Consultati medicul Ón cazul supradozarii sau a ingerarii accidentale a produsului de catre un copil.

Forma de prezentare:
Cutii cu 20, 50 sau 100 comprimate retard a 400 mg; cutii cu 20 comprimate retard a 600 mg.

Producator: Slovakofarma

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007