Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Expression #5 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'emed_emedonline.l.tag_modid' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
VASONIT RETARD 600 mg, comprimate filmate

Compozitie:
Fiecare comprimat filmat contine 600 mg pentoxifilina.

Proprietati farmacoterapeutice:
Pentoxifilina este un derivat xantinic cu actiune vasodilatatoare si de sporire a elasticitatii eritrocitelor; se utilizeaza atat în tratamentul tulburarilor circulatorii ale membrelor cat si al vaselor cerebrale. Spre deosebire de alti derivati ai metilxantinei, pentoxifilina nu are efect stimulativ asupra sistemului nervos central. Prin modul sau de conditionare, produsul Vasonit retard asigura o actiune prelungita.

Indicatii:
Tulburari circulatorii ale membrelor, îndeosebi în boala “privitorilor de vitrine”.

Doze, mod de administrare:
Comprimatele se vor administra oral fara a fi zdrobite, cu lichid, dupa mese. Doza zilnica va fi stabilita de catre medic, urmand a fi respectata cu strictete de catre pacient. În medie, se va administra cate un comprimat de 1-2 ori/zi.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la pentoxifilina, cofeina, teobromina, teofilina; infarct miocardic acut; hemoragii ale vaselor mari; hemoragii retiniene; predispozitie la hemoragii retiniene în hipertensiune si diabet; perioada de sarcina si alaptare.

Precautii, atentionari:
În urmatoarele afectiuni pentoxifilina se va administra doar dupa ce se iau masuri stricte de precautie: scleroza sau stenoza vaselor coronariene sau cerebrale asociate cu hipertensiune arteriala; aritmii cardiace severe; hipotensiune arteriala pronuntata. De asemenea, se vor avea în vedere urmatoarele: tratamentul cu pentoxifilina va fi întrerupt la aparitia unei hemoragii retiniene; aparitia unei sarcini în timpul tratamentului cu pentoxifilina trebuie imediat semnalata medicului; daca exista contraindicatii sau daca pacientul resimte efecte secundare în timpul tratamentului, acestea vor fi semnalate pentru a intra în atentia medicului curant; se recomanda prudenta în administrarea pentoxifilinei la conducatorii auto sau la persoanele ce deservesc utilaje, datorita posibilitatii de aparitie a simptomului de vertij; în caz de insuficienta cardiaca se impune un tratament prealabil cu glicozide cardiotonice.

Efecte secundare:
Frecvent: tulburari digestive (inapetenta, greata, voma, pirozis, dureri gastrice, diaree); reactii cutanate; cefalee, ameteli. În cazuri rare: valuri de caldura, palpitatii, simptome asemanatoare cu cele din stenoza vaselor coronariene, hipotensiune arteriala. În cazuri izolate: tulburari de ritm cardiac, icter, modificari ale tabloului sanguin, trombocitopenii, predispozitie la hemoragii ale pielii, mucoaselor si ale tractului digestiv.

Interactiuni medicamentoase:
La administrare concomitenta de pentoxifilina si preparate hipotensoare, efectul acestora poate fi potentat; anticoagulante si antiagregante plachetare - se impune supravegherea atenta a coagularii datorita riscului crescut de hemoragie; antidiabetice orale, efectul acestora poate fi potentat iar dozele mari de pentoxifilina pot stimula secretia de insulina la bolnavii de diabet. Datorita interactiunilor ce pot surveni, pacientul trebuie sa informeze medicul privitor la tratamentele pe care le urmeaza.

Supradozare:
Se manifesta prin: pierderea cunostintei, hipotensiune, hematemeza, abolirea reflexelor si spasme. Recomandari pentru medicul curant: la scaderea pronuntata a tensiuni arteriale se recomanda administrarea intravenoasa a unui expandor plasmatic; la aparitia de spasme, se recomanda administrarea de diazepam.

Forma de prezentare:
Cutii continand 20 comprimate filmate (2 blistere a cate 10 comprimate)

Conditii de pastrare:
Se pastreaza în locuri uscate, sub 25C, ferite de lumina, în ambalajul original. A nu se lasa la îndemana copiilor! Termen de valabilitate: 3 ani. Nu utilizati produsul dupa data expirarii!

Producator: Terapia S.A.

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007