Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
REDERGIN, solutie, fiole

Compozitie:
Solutie 1 ml (20 picaturi) contine 1 mg de metan-sulfonat de dihidroergotoxina. Fiola (1 ml) contine 0,3 mg metan-sulfonat de dihidroergotoxina. Metansulfonat de dihidroergotoxina contine parti egale de dihidroergocornina, dihidroergocristina si de dihidroergocriptina, metansulfonat.

Actiune:
Redergin mareste activitatea metabolica a celulelor ganglionare, actioneaza agonistic asupra receptorilor dopaminergici si serotoninergici din creier si antagonistic asupra receptorilor alfa-adrenergici. Actiunea simpatolitica apare drept consecinta efectului asupra centrilor vasomotori din sistemul nervos central. La periferie blocheaza receptorii alfa-adrenergici si actioneaza ca vasodilatator reducand tensiunea arteriala. Rezultatul actiunii centrale si periferice este īmbunatatirea circulatiei cerebrale si periferice si a simptomelor legate de aceste afectiuni.
Spre deosebire de alcaloizii ergotului natural, alcaloizii ergotului hidratat au proprietati reduse uterotonice si vasoconstringente.

Indicatii:
Insuficienta cerebrala, tulburari ischemice acute cerebrale, stare dupa apoplexie sau traumatisme craniocerebrale, angiopatii periferice (maladia Buerger, maladia Raynaud, acrocianoza ca si tulburari provocate de diabet si arterioscleroza), sindrom cervical, retinopatii vasculare, sindrom cohleovestibular de origine vasculara, migrena si dureri de cap de origine vasculara, hipertensiune.

Contraindicatii:
Sensibilitate la medicament. Bradicardia pronuntata si hipotensiunea grava sunt contraindicate pentru administrare parenterala.

Precautii:
La administrare intravenoasa rapida poate sa apara hipotensiune ortostatica.

Reactii secundare:
Pacientii īn general suporta usor acest medicament. Rar apar tulburari gastrointestinale (greata, varsaturi, tensiune stomacala, eruptii, anorexie, ameteli, cefalee). Aceste tulburari nu necesita īntreruperea tratamentului si se pot evita prin reducerea dozei zilnice.

Dozare si mod de administrare:
Doza perorala obisnuita este de trei ori pe zi a cate 30 pana la 40 picaturi solutie de 1 mg/ml sau de trei pe zi cate 15 pana la 20 picaturi solutie forte de 3 mg/ml. Tablete de 1,5 mg se administreaza de trei ori pe zi, iar tableta de 4,5 mg o singura data pe zi. Īn cazuri mai grave se pot mari dozele zilnice. Īn cazuri de urgenta (tulburari acute īn circulatia cerebrala, stare dupa apoplexie si traumatisme craniene) īn primele 10 pana la 15 zile se administreaza minimum 2 fiole Redergin de 1,5 mg/5 ml intravenos, dupa care se continua tratamentul īn doze mai mici parenteral. Īn cazuri grave se recomanda administrarea concomitenta parenterala si perorala. Dozele parenterale sunt de 1 pana la 2 fiole Redergin de 0,3 mg/ml intramuscular sau subcutanat sau 1 pana la 2 fiole de 0,3 mg/ml prin perfuzii picatura cu picatura. Tratamentul este de lunga durata, iar cu īmbunatatirea starii pacientului doza zilnica se reduce treptat pana la doza minima de īntretinere. Arterita se trateaza prin injectare intraarteriala īn doza de 1 pana la 2 fiole de 0,3 mg/ml pe zi.

Redergin se poate administra si electroforetic de la polul pozitiv, 1 pana la 2 fiole de 0,3 mg/ml pe zi.

Depozitare:
Medicamenlul se va pastra la temperatura de pana la 25C, iar fiolele ferite de lumina.

Forma de prezentare:
Flacon solutie 1 mg/1 ml 50 ml. Flacon solutie forte 3 mg/1 ml 50 ml. Cutii cu fiole 0,3 mg/1 ml 100 buc. Cutii cu fiole 1,5 mg/5 ml 100 buc.

Producator: Lek

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007