Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
SERMION

Descriere:
Sermion (nicergolina sau 1,6-dimetil-8--(5-bromonico-tinoil-oximetil)-10--metoxiergolin) este un medicament vasoactiv sintetizat de laboratoarele de cercetare ale Farmitalia, fiind caracterizat prin actiune alfa-blocanta si de stimulare a metabolismului.

Actiunea Sermion se exercita la: nivel cerebral, prin reducerea rezistentei vasculare si prin cresterea fluxului arterial si a consumului de oxigen si glucoza; nivelul circulatiei pulmonare, prin reducerea rezistentei vasculare; nivelul circulatiei membrelor prin cresterea fluxului sanguin. Acest efect este evident mai ales la pacientii cu circulatie sanguina insuficienta, datorita arteriopatiilor functionale. Īn studiile clinice, s-a aratat ca Sermionul este deosebit de eficient īn cresterea si normalizarea circulatiei cerebrale afectate, precum si īn tulburarile legate de o circulatie sanguina insuficienta la nivelul membrelor. Īn general, īn dozele terapeutice, Sermion nu modifica tensiunea arteriala. La hipertensivi poate sa determine o reducere gradata a valorilor tensionale. Medicamentul nu are actiune emetizanta, chiar si īn administrare pe cale parenterala.

Indicatii:
Tulburari cerebrale vasculare sau metabolice acute si cronice (arterioscleroza cerebrala, tromboza si embolia cerebrala, ischemia cerebrala tranzitorie). Tulburarile vasculare periferice acute si cronice (arteriopatie obliteranta a membrelor, sindrom Raynaud, alte sindroame de insuficienta circulatorie periferica). Cefalee. Adjuvant īn tratamentul hipertensiunii arteriale, iar pe cale parenterala si īn crizele hipertensive.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la nicergolina.

Administrare:
Pe cale orala: 5-10 mg de trei ori pe zi la intervale regulate pe perioade prelungite de timp. Pentru cresterea absorbtiei, medicamentul trebuie administrat īntre mese. Pe cale intramusculara: 2-4 mg de doua ori pe zi. Īn perfuzie venoasa: 4-8 mg/doza īn 100 ml ser fiziologic sau glucoza prin perfuzie lenta. Aceasta doza poate fi repetata de mai multe ori pe zi, la indicatia medicului. Sermion a fost de asemenea utilizat pe cale intraarteriala: 4 mg/doza īn 10 ml ser fiziologic, administrat timp de 2 minute. Administrarea, durata tratamentului si calea administrarii se stabilesc īn functie de gravitatea afectiunii clinice. Īn anumite cazuri este preferabila īnceperea tratamentului pe cale parenterala urmata apoi de un tratament de īntretinere pe cale orala. Efectele subiective si obiective sunt observate dupa o perioada de timp si nu imediat.

Efecte adverse:
S-au raportat cazuri rare de reactii adverse usoare, īn general legate de actiunea sa vasculotropa. Acestea au fost: hipotensiune si vertij (dupa administrare parenterala), usoare tulburari gastrice, senzatie de caldura si roseata cutanata, somnolenta, insomnie.

Precautii:
Sermion poate sa potenteze efectul medicamentelor antihipertensive. Deoarece administrarea parenterala poate fi urmata īn cazuri foarte rare de fenomene de hipotensiune, este indicat ca pacientul sa ramana īn repaus cateva minute dupa injectie, mai ales la debutul tratamentului. Desi studiile toxicologice nu au evidentiat nici o activitate teratogena, folosirea medicamentului īn timpul sarcinii trebuie limitata la cazurile de absoluta necesitate. A nu se tine la īndemana copiilor.

Forma de prezentare:
Drajeuri: Folie cu 25 drajeuri a cate 10 mg de nicergolina fiecare. Folie cu 15 drajeuri a cate 30 mg de nicergolina fiecare. Injectabil: Cutii cu 4 flacoane injectabile si cu 4 fiole. Fiecare flacon injectabil contine 4 mg nicergolina, iar fiecare fiola contine 4 ml de diluant. Solutia injectabila reconstituita poate fi pastrata la temperatura camerei, ferita de lumina, timp de 48 ore.

Producator: Pharmacia & Upjohn

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007