Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
DOXIUM, comprimate

Reglator al functiilor capilare.

Compozitie:
Fiecare comprimat contine: dihydroxy-2,5 benzensulfonat de calciu (dobesilat de calciu, DCI) - 250 mg.

Actiune terapeutica:
Dobesilatul de calciu actioneaza la nivelul peretilor capilari, normalizand functiile fiziologice perturbate: permeabilitatea si rezistenta diminuata. El se opune degradarii colagenului, diminueaza hipervascozitatea sanguina si plasmatica, imbunatatind fluxul sanguin si iritatia tisulara. Dobesilatul de calciu creste indirect fluxul limfatic antrenand o diminuare a edemului.

Farmacocinetica:
Dobesilatul de calciu administrat pe cale orala este absorbit la nivelul tractului gastrointestinal. Dupa administrarea a 500 mg de dobesilat de calciu se observa un nivel sanguin maxim de aproximativ 8 hg/ml dupa 6 ore. Un platou este obtinut intre a treia si a zecea ora. Cantitati de aprox. 3 hg/ ml sunt prezente 24 ore dupa administrare. Aproximativ 50% din doza administrata oral este eliminata in primele 24 ore prin urina. Acelasi nivel de eliminare se observa si prin fecale. Fixarea pe proteinele plasmatice este de 20-25 %. Dobesilatul de calciu nu traverseaza nici bariera hematoencefalica, nici bariera placentara. Perioada de injumatatire plasmatica este de aprox. 5 ore. Molecula este excretata in principal sub forma neschimbata: numai 10% se elimina ca metaboliti.

Indicatii:
Doxium este indicat in microangiopatii, in particular in retinopatie diabetica, in toate manifestarile de insuficienta venoasa cronica insotita de dureri, crampe, parestezii; ca adjuvant in tratamentul tromboflebitelor superficiale, sindromul posttrombotic, edemelor, dermatozelor de staza, tulburarilor circulatorii de origine arterio-venoasa, in sindromul hemoroidal si in tulburarile circulatorii datorate unei microcirculatii perturbate.

Mod de administrare:
Doza obisnuita zilnica este de 2-3 comprimate luate la mese. Posologia si durata tratamentului, care pot varia functie de afectiunea tratata, de la cateva saptamani la mai multe luni depind de avizul medicului.

Sarcina si alaptare:
La fel ca pentru majoritatea medicamentelor, nu este indicat sa se administreze Doxium in timpul primului trimestru al sarcinii. Produsul trece in laptele matern in cantitate extrem de mica.

Reactii adverse:
In general Doxium este bine tolerat, indiferent de durata tratamentului. Efectele nedorite ca tulburari gastrice, greata, diaree, eruptii cutanate au fost ocazional semnalate, dar in cea mai mare parte a cazurilor nu a fost necesara intreruperea tratamentului.

Interactiuni medicamentoase:
Nici una cunoscuta pana in prezent.

Stabilitate:
Pastrat in ambalaj original, protejat de lumina, Doxium este valabil pana la data de expirare indicata pe ambalaj.

Forma de prezentare:
Cutii cu 20, 60 sau 100 comprimate a 250 mg.

Producator: Om Pharma

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007