Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
DILATREND 12,5 mg, comprimate

Substanta activa: Carvedilol.

Compozitie:
1 comprimat de Dilatrend 12,5 mg contine 12,5 mg Carvedilol ca substanta activa si, ca substante inactive: Lactoza, Stearat de Magneziu, Polyvidon, Zaharoza, Bioxid de siliciu inalt dispersat, oxid de fier rosu si galben (E 172).

Forma farmaceutica:
Comprimate rotunde, de culoarea piersicii si posedand pe ambele parti o incizie si o notatie: B/M, F/3.

Forma de prezentare:
1 cutie cu 1 blister a 28 comprimate.

Actiune farmaceutica:
Dilatrend 12,5 mg actioneaza rapid prin dilatarea vaselor sanguine, in special la nivelul coronarelor. Administrarea sa impreuna cu alte medicamente amelioreaza starea pacientilor cu insuficienta cardiaca.

Indicatii:
Insuficienta cardiaca cu tulburari cardiace la efort fizic mediu si mic, asociat medicatiei de baza.

Contraindicatii:
Dilatrend 12,5 mg nu trebuie administrat in urmatoarele cazuri: hipersensibilitate la unul din componentii preparatului, tulburari de ritm cardiac (sindrom de sinus bolnav, bloc sino-atrial, bloc atrio-ventricular de grad 2 si 3) cu exceptia pacientilor avand pace-maker, tulburari cardiace netratate, tulburari cardiace severe cu insuficienta in stare de repaus, hipotensiune arteriala (tensiunea sistolica sub 85 mmHg), puls foarte scazut (sub 50 pulsatii pe minut), soc cardio-vascular, angina instabila - angina Prinzmetal, hipertensiune arteriala pulmonara si hipertrofie atrio-ventriculara dreapta consecutiva, tulburari pulmonare cu insuficienta respiratorie (astm bronsic, bronhopneumopatie obstructiva cronica cu componenta bronhospastica - mai ales la pacientii supusi unui tratament cu medicatie orala sau inhalata), tulburari functionale hepatice grave, administrare simultana a unor medicamente pentru tratamentul starilor depresive (inhibitori MAO), administrarea simultana intravenoasa a unor produse destinate tratamentului afectiunilor cardiovasculare (Verapamil, Diltiazem). Nu se administreaza la copii si tineri sub 18 ani datorita datelor insuficiente despre tolerabilitatea produsului.

Precautii:
Inainte de inceperea tratamentului, pacientii sunt rugati sa-si informeze medicul asupra urmatoarelor stari fiziologice: tulburari circulatorii severe ale membrelor, diabet, acidoza, alergii, reactii alergice, hipersensibilitate la medicamente, tratamentul alergiei (hipo- sau desensibilizare), afectiune renala - feocromocitom, eczeme (psoriazis), chiar in cazul in care acestea s-au produs mai demult sau cand apar doar la membrii familiei.

Atentie! Acest produs medicamentos poate modifica abilitatea de a conduce vehicule sau de a manipula aparate. Inainte de inceperea administrarii, informati-va medicul daca: aveti sau ati avut alergii sau alte boli; luati si alte medicamente; sunteti gravida sau alaptati. Dilatrend 12,5 mg poate fi administrat doar daca va puteti afla sub urmarirea regulata a unui centru cardiologic. Trebuie urmate strict indicatiile medicului asupra investigatiilor de facut pe timpul tratamentului. Daca in timpul tratamentului aparea insuficienta respiratorie si la efort si in repaus, daca va tremura picioarele, daca simtiti nevoia sa urinati noaptea sau daca aveti senzatia de ameteala simultan cu puls scazut, anuntati imediat medicul. S-a observat o deteriorare reversibila a functiei renale la terapia cu carvedilol in cazul pacientilor cu insuficienta cardiaca si cu hipotensiune (tensiune sistolica sub 100 mmHg), cu cardiopatie ischemica si cu maladie vasculara difuza si/sau cu insuficienta renala preexistenta. Daca se observa simptome de bronhospasm la pacientii cu astfel de tendinte, este nevoie de monitorizare frecventa in timpul inceperii tratamentului, precum si al cresterii dozei. Tratamentul cu Dilatrend nu trebuie intrerupt brusc sau fara o discutie prealabila cu medicul, deoarece intreruperea poate duce la cresteri ale tensiunii sanguine sau la aparitii mai frecvente de crize de angina pectorala. Daca trebuie sa fiti supus unei interventii chirurgicale, medicul anestezist trebuie informat asupra tratamentului cu Dilatrend 12,5 mg. La pacientii cu diabet, trebuie tinut cont de faptul ca in cursul tratamentului cu Dilatrend, simptomele timpurii de hipoglicemie acuta pot fi mascate sau atenuate. Poate avea loc inrautatirea controlului asupra glucozei sanguine, ceea ce implica necesitatea monitorizarii regulate a acestui parametru la initierea tratamentului sau la marirea dozelor. Se poate ajunge la scaderea fluxului lacrimal in timpul administrarii Dilatrend 12,5. Persoanele care poarta lentile de contact trebuie sa dea atentie acestui fapt. Medicamentul nu se va lasa niciodata la indemana copiilor. Ca si in cazul altor medicamente utilizate numai dupa prescriptie, Dilatrend nu se va oferi spre administrare si altor persoane din jur.

Interactiuni medicamentoase:
Daca insuficienta cardiaca este controlata cu digitala, diuretice si/sau un inhibitor ACE, trebuie tinut cont de faptul ca atat digitala cat si carvedilolul incetinesc conductia AV. Informati medicul asupra medicamentelor pe care le utilizati in afara Dilatrend. Actiunea unor astfel de medicamente poate fi marita sau scazuta chiar si daca ele se iau la momente diferite fata de Dilatrend. Odata tratamentul cu Dilatrend inceput, nu utilizati medicamente noi fara sa fi instiintat in prealabil medicul. Pot aparea interactiuni medicamentoase cu: preparate nitrice, alte hipotensoare (ex. Clonidina), alte preparate cu actiune vasocirculatorie (preparate antiaritmice, glicozide digitalice, antagonisti de calciu), medicamente cu actiune asupra sistemului nervos vegetativ (parasimpaticomimetice, simpatomimetice), narcotice si tranchilizante, antidepresive, alcool, anestezice, antimigrenoase (ergotamina), antiastmatice (aminofilina, teofilina), anumite antialgice si antiinflamatoare (antiflogistice nesteroidiene), anumite preparate hormonale (preparate pe baza de estrogeni), insulina, hipoglicemiante, rifampicina, anumite miorelaxante (curarizante) si cimetidina.

Mod de administrare:
Doza optima este stabilita de catre medic pentru fiecare pacient in parte. Nu modificati din proprie initiativa doza prescrisa de catre medic. Cu deosebire la inceputul tratamentului cu Dilatrend, trebuie facute de obicei controale medicale in mod regulat, pentru a se determina doza optima. Pentru cazurile in care trebuie inceput tratamentul cu doze mici, se produc trei forme de Dilatrend (Dilatrend 6,25 mg; Dilatrend 12,5 mg; Dilatrend 25 mg). Daca nu se specifica altfel, modul de administrare este urmatorul: La inceputul tratamentului luati 1/2 comprimat de Dilatrend 6,25 mg dimineata si 1/2 comprimat de Dilatrend 6,25 mg seara. Daca tolerati medicamentul, medicul Dvs. va dubla doza la interval de aproximativ doua saptamani. Dupa aproximativ 6 saptamani se poate atinge doza necesara pentru tot restul intervalului de tratament. In majoritatea cazurilor se utilizeaza o tableta de Dilatrend 25 mg dimineata si una seara. La inceputul tratamentului este necesar a se acorda atentie la fenomene ca: modificarea frecventei sau amplitudinii respiratiei, palpitatii, edeme ale membrelor inferioare sau ameteli. In cazul aparitiei unor astfel de simptome, anuntati medicul. Tabletele pot fi administrate independent de ora de masa. Totusi, pacientii cu insuficienta cardiaca trebuie sa ia Dilatrend in timpul meselor, deoarece in acest caz Dilatrend este metabolizat mai lent si nu se produce o scadere prea brusca a tensiunii (senzatie de ameteala). Urmati intocmai indicatiile medicului. Inghititi comprimatul nemestecat, cu apa sau cu alt lichid nealcoolic. Daca utilizati 1/2 comprimat, asezati-l pe o suprafata tare. Apasati cu degetele mari de la ambele maini asupra comprimatului, in dreapta si in stanga, pentru a-l sectiona.

Durata tratamentului:
Durata unui tratament este stabilita de catre medic. Tratamentul nu trebuie intrerupt brusc, iar inainte trebuie sa discutati cu medicul Dvs. Acest lucru este necesar mai ales la pacientii cu cardiopatie ischemica. Pentru acesti pacienti, intreruperea medicatiei trebuie sa se faca pe parcursul a 1-2 saptamani. Daca ati uitat sa luati o doza de Dilatrend la momentul indicat, nu trebuie sa luati urmatoarea doza in cantitate dubla. Continuati tratamentul in modul obisnuit.

Supradozare:
In cazul supradozajului pot aparea scaderea puternica a tensiunii sanguine, puls scazut, dificultati respiratorii, varsaturi, tulburari de constiinta si crampe musculare. In caz de supradozare, medicul trebuie anuntat imediat. Terapia intoxicatiilor: In afara masurilor uzuale trebuie realizata urmarirea si corectarea, in regim de terapie intensiva, a parametrilor vitali. Se pot administra urmatoarele substante-antidot: 0,5-1 mg Orciprenalin i.v. (Alupent) sau Glucagon: intai 1-10 mg i.v. si apoi 2-5 mg/ora ca perfuzie lenta (pentru protejarea functiei cardiace). In cazul bradicardiei: atropina 0,5-2 mg i.v.; in cazul bradicardiei refractare la terapie: pacemaker; in cazul bronhospasmelor: b2-simpatomimetice. La aparitia vasodilatatiei periferice (extremitati calde la scaderea tensiunii sanguine) se folosesc: norfenefrin sau noradrenalina. In cazul crampelor: administrare lenta, i.v., de Diazepam sau Clonazepam. Atentie: in cazul intoxicatiilor grave cu simptomatologie de stare de soc, terapia trebuie sa fie de durata, pentru a se contracara durata lunga de eliminare a carvedilolului si pentru a se asigura eliminarea sa din compartimentele profunde ale organismului. Durata tratamentului depinde de gradul de supradozare. Masurile terapeutice trebuie sa fie utilizate pana la stabilizarea starii pacientului.

Efecte secundare:
Comprimatele de Dilatrend 12,5 mg sunt de obicei bine tolerate. Ca orice medicament, poate produce totusi efecte secundare. Informati medicul sau farmacistul asupra eventualei aparitii a urmatoarelor efecte secundare: Sistemul nervos: Senzatie de ameteala, dureri de cap, oboseala (mai ales la inceputul tratamentului sau la cresterea dozei), stari depresive, tulburari de somn. Sistem cardiovascular: Puls scazut, hipotensiune de postura (ameteli, innegrirea campului vizual, in rare cazuri pierderea cunostintei). Edeme ale tesuturilor; mai ales in timpul cresterii dozei de carvedilol. In asemenea cazuri, revenirea la starea normala se poate realiza prin utilizarea de diuretice, sau - temporar -, prin mentinerea constanta, scaderea sau chiar intreruperea administrarii dozei de carvedilol; tulburari ale ritmului cardiac; dureri de piept (angina pectorala); rareori tulburari de irigare a membrelor (intensificarea simptomelor la pacientii cu sindrom Raynaud - uneori spasme vasculare cu scaderea irigarii degetelor extremitatilor); rareori, inrautatirea starii de insuficienta cardiaca (mai ales la cresterea dozei). Sistemul respirator: Insuficienta respiratorie, crize astmatiforme (mai ales la persoanele cu predispozitie); rareori nas infundat. Tractul digestiv: Greturi, diaree, dureri abdominale si varsaturi, rareori constipatie. Pielea: Reactii alergice (eriteme, urticarie, prurit); descuamare fina. Alte reactii secundare: Tulburari de vedere, dureri articulare, scaderea secretiei lacrimale, rare tulburari de sensibilitate ca de ex. parestezie, iritatie oculara, uscaciune a gurii, tulburari la urinare, tulburari de potenta, scadere a greutatii corporale, inrautatire a functiilor renale (rareori blocaj renal). Valori ale testelor de laborator: Cresterea nivelului de zahar din sange (mai ales la diabetici), cresterea valorilor colesterolului, scaderea numarului de plachete sanguine si respectiv a leucocitelor, cresterea valorilor sanguine ale parametrilor hepatici.

Conditii de pastrare:
Comprimatele de Dilatrend trebuie ferite de lumina. De aceea, pastrati mereu ambalajul original de carton. Utilizati acest medicament in limitele termenului de valabilitate inscris pe ambalajul extern si intern.

Producator: F. Hoffmann La Roche

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007