Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
CORZEM 60, 120, comprimate filmate

Compozitie:
Comprimate filmate ce contin 60 mg, respectiv 120 mg clorhidrat de diltiazem, excipienti q.s.

Proprietati farmacoterapeutice:
Clorhidratul de diltiazem este un agent de blocare al canalelor lente de calciu care imbunatateste circulatia coronariana scazand in acelasi timp rezistenta periferica si consumul de oxigen miocardic: prin aceasta creste rezistenta inimii la efort si scade frecventa crizelor de angina. De asemenea norma-lizeaza presiunea arteriala. Simultan cu normalizarea consumului de oxigen miocardic amelioreaza proprietatile reologice ale sangelui. Reduce incidenta tahicardiei si extrasistolelor si incetinesc ritmul inimii.

Proprietati farmacocinetice:
Clorhidratul de diltiazem este rapid si aproape complet absorbit dupa administrarea orala, concentratiile plasmatice maxime (Cmax.) atingandu-se in cca 3 ore. Este extensiv metabolizat la nivelul primului pasaj, biodisponibilitatea sa fiind scazuta (cca 40%), puternic influentata de aceasta metabolizare, cu mari variatii interindividuale. Concentratiile plasmatice stabilite se ating dupa 3-5 zile de tratament. Circula legat de proteinele plasmatice in proportie de 80%. T1/2 dupa administrare orala este de 3-4,5 ore, fiind prelungit la pacientii varstnici si la cei cu functie hepatica afectata. Se elimina in principal prin urina si bila sub forma de metaboliti inactivi si numai 2-4% nemodificat, in urina.

Indicatii:
Angina pectorala vasospastica; angina pectorala cronica stabila; hipertensiune esentiala de gradul I si II si dupa infarct miocardic.

Contraindicatii:
Absolute: hipersensibilitate la diltiazem, hipotensiune (presiune sistolica sub 90 mmHg), insuficienta cardiaca congestiva, tulburari de conducere (bloc sinoatrial sau atrioventricular de grad II-III) exceptand pacientii cu pacemaker, infarct miocardic complicat, bradicardie (sub 55/min), sarcina, alaptare. Relative: bloc atrioventricular de grad I, sindrom WPW, hipotensiune usoara.

Reactii adverse:
In general este bine tolerat daca se respecta posologia si se au in vedere: Contraindicatii, Precautii, RA fiind usoare si trecatoare. Uneori pot sa apara: senzatii de greata, oboseala, cefalee, dureri epigastrice, constipatie, diaree, eruptii cutanate. In cazul maririi dozei administrate, pot aparea edeme ale membrelor inferioare. Rareori pot fi influentate testele de laborator ale functiei hepatice; aceste fenomene dispar la intreruperea tratamentului sau la reducerea dozei.

Precautii:
Se administreaza sub control medical. Administrarea se va face cu prudenta in urmatoarele cazuri: pacientilor varstnici si celor cu afectiuni hepatice si/sau renale; pacientilor cu bloc AV gradul I, sindrom WPW, hipotensiune usoara si se va lua in considerare posibilitatea de a aparea hipotensiune in timpul tratamentului. In cazul aparitiei unor RA dermatologice persistente care evolueaza la eriteme multiforme si/sau dermatite exfoliative, tratamentul se intrerupe.

Interactiuni medicamentoase:
Administrarea concomitenta cu: antihipertensive - poate conduce la o scadere accentuata a tensiunii arteriale; se impune ajustarea dozelor; medicamente care au un efect inhibitor asupra functiilor inimii (conducerea AV) ca betablocante, antiaritmice, glicozide cardiotonice - pot conduce la scaderea puternica a tensiunii arteriale sau chiar la aparitia unei insuficiente cardiace; se va evita administrarea i.v. a betablocantelor; carbamazepina, ciclosporina A, digoxina, litiu - pot conduce la cresterea nivelelor plasmatice ale acestora, ceea ce impune ajustarea dozelor; antihipertensive - pot potenta efectul hipotensor; nitratii retard - exercita un efect aditiv in tratamentul anginei pectorale; anti H2 (cimetidina, mai putin ranitidina) - cresc concentratiile plasmatice ale diltiazemului.

Posologie si mod de administrare:
Tratamentul se individualizeaza. Daca nu este indicat altfel, se recomanda: angina pectorala: in general, doza initiala este de 60 mg x 3/zi, putand fi crescuta pana la 120 mg x/zi; hipertensiune: 120 mg x 2-3/zi. Pentru pacientii varstnici dozele se reduc, incepand cu 30 mg x 2/zi.

Supradozare:
Se manifesta prin: bradicardie, hipotensiune, bloc AV, insuficienta cardiaca. Tratamentul consta in: masuri de inlaturarea medicamentului neabsorbit prin inducerea vomei, lavaj gastric si administrarea de carbune activat. Se instituie tratament pentru bradicardie si bloc AV cu atropina, epinefrina, glucagon si/sau calciu i.v.; pentru insuficienta cardiaca - administrarea de agenti inotropici (dopamina, dobutamina) si diuretice; pentru hipotensiune - vasopresoare. Daca bradicardia este severa se recomanda electrostimulare.

Forma de prezentare:
Pentru 60 mg: cutie continand 2 blistere x 10 com-primate sau flacon continand 20 comprimate; pentru 120 mg: cutie continand 1 blister x 10 comprimate.

Valabilitate: 3 ani.

Conditii de pastrare:
In ambalajul original, ferit de lumina, umiditate si caldura. Se elibereaza numai pe baza de prescriptie medicala! A nu se lasa la indemana copiilor!

Producator: AC Helcor

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007