MICOTOP Gel

Categorie: Acid ascorbic (vitamina C)
Expeditor: sorina

MICOTOP Gel

Forma de prezentare:
Cutie de carton inscriptionata continand un tub cu 40 g gel.

Compozitie:
Gel continand miconazol nitrat 2%, conservanti (nipagin, nipasol), excipienti pana la 100 g.

Actiune terapeutica:
Produsul contine ca principiu activ miconazol nitrat, derivat imidazolic cu actiune fungicida polivalenta si antibacteriana fata de bacteriile grampozitive. Este foarte activ in special fata de Candida sp., principalul responsabil de micozele vaginale. Trecerea miconazolului nitrat in circulatia generala este nesemnificativa dupa aplicarea pe mucoasa intravaginala. Concentratia plasmatica regasita dupa aplicatii repetate cu gel este nesemnificativa.

Indicatii:
In tratamentul vulvovaginitelor micotice (in special candidozice) suprainfectate sau nu de o flora bacteriana grampozitiva; in tratamentul pitiriazisului si a dermoepidermitelor infectioase; in tratamentul acneei.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la miconazol nitrat, la alti derivati imidazolici sau la una din componentele formularii. Aplicarea pe mucoasa oculara.

Reactii adverse:
Este posibila aparitia unor efecte sistemice: urticarie, dureri pelviene, dureri de cap. Local: este posibila aparitia unei senzatii de arsura la prima aplicare a gelului, prurit, iritatii.

Precautii:
Sarcina: Pe perioada sarcinii trebuie evaluate avantajele si riscurile terapeutice atat pentru pacienta cat si pentru fat. Alaptare: Nu exista suficiente date privind distribuirea miconazolului nitrat in laptele matern, de aceea se va utiliza cu precautie la femeile care alapteaza.

Mod de administrare:
Se aplica numai extern, pe piele si pe mucoasa intravaginala. Intravaginal: se aplica pe mucoasa intravaginala, seara, inainte de culcare, timp de 7 sau 14 zile. Tratamentul se repeta daca este nevoie. In timpul tratamentului, se vor evita spalaturile vaginale pentru mentinerea impregnarii mucoasei vaginale cu substanta activa continuta in gel. Tratamentul nu se intrerupe pe durata menstruatiei. In cazul unei micoze digestive asociate, tratamentul oral (cu comprimate) permite eliminarea posibilelor recidive. Local: in cazul manifestarilor vulvare, anale sau perianale, gelul se aplica extern, dimineata si seara, dupa efectuarea toaletei locale; in pitiriazis si acnee, gelul se aplica de doua ori pe zi, dimineata si seara, timp de 7 zile, pe zonele afectate, pe pielea curata.

Conditii de pastrare:
A se feri de caldura si umezeala. A nu se lasa la indemana copiilor.

Producator: Europharm

Trimis la:  Sat, 03-Nov-2007, 10:20