MASTOPROFEN, crema

Categorie: Acid ascorbic (vitamina C)
Expeditor: sorina

MASTOPROFEN, crema

Compozitie:
Crema contine progesterona 1,5 g, fenilbutazona 5,0 g, excipienti pana la 100 g.

Actiune terapeutica:
Aplicat local pe sani actioneaza antiestrogenic la nivel molecular prin progesterona, respectiv analgezic, antiinflamator prin fenilbutazona.

Indicatii:
Mastodinii, congestii mamare premenstruale, mastodinii asociate cu sani granulosi; mastoze microchistice; mastoze fibrochistice cu fenomene generale de dezechilibru estrogeno-progesteronic, asociat tratamentului general; boala Mondor asociat tratamentului general; dupa punctie evacuatoare a chisturilor mamare si dupa interventii chirurgicale pe sani pentru fibroadenoame, mastoze fibrochistice etc., pentru prevenirea recidivelor. Profilactic, pentru prevenirea modificarilor vasculare si tisulare provocate de un deficit local de progesterona la nivelul sanilor; prevenirea progresiunii procesului de scleroza in mastozele fibrochistice.

Contraindicatii:
Alergie la unul din componentii produsului, in caz de antecedente de agranulocitoza, la bolnavi cu abcese si flegmoane.

Reactii adverse:
Rar pot aparea reactii alergice. In caz de tratament prelungit, se verifica formula sanguina.

Precautii:
In ulcer gastro-duodenal si antecedente ulceroase, nefrite cronice, afectiuni hepatice grave, insuficienta cardiaca decompensata si diateze hemoragice prin deficit de coagulare.

Mod de administrare:
Se aplica local, in strat subtire, prin masaj lent pe toata suprafata glandei mamare insistand in regiunile afectate. Tratamentul se face 15-20 zile pe luna in special in a doua jumatate a ciclului menstrual. Profilactic, tratamentul se face cca 10-12 zile pe luna, 3 luni consecutiv si repetat dupa o pauza de 1-3 luni.

Forma de prezentare:
Tuburi cu 35 g unguent.

Producator: Armedica S.A. Targu-Mures

Trimis la:  Thu, 15-Nov-2007, 14:42