RIFASYNT, capsule

Categorie: Acid ascorbic (vitamina C)
Expeditor: sorina

RIFASYNT, capsule

Prezentare:
Capsule continand rifampicina 150 mg.

Actiune terapeutica:
Rifampicina este un antibiotic din grupa tuberculostaticelor majore.

Indicati:
Este indicat in tratamentul tuberculozei, in combinatie cu isoniazida, streptomicina, etambutolul. In plus, Rifasynt are si alte indicatii clinice: Infectii ale tractului respirator: Rifasynt poseda un grad inalt de difuziune, nu prezinta rezistenta incrucisata cu alte antibiotice, are actiune bactericida rapida. Gonoree: o alternativa utila la penicilina, 900 mg rifampicina asigurand succesul in tratamentul infectiei gonococice. Acnee: rifampicina, in doza de 600 mg/zi timp de 14 zile, a fost mai eficienta decat tetraciclina in tratamentul acneei.

Dozare si administrare:
In tratamentul tuberculozei se administreaza doza unica/zi, preferabil pe stomacul gol, cu 30 minute inaintea micului dejun. Pacientii cu greutate corporala peste 50 kg primesc 600 mg rifampicina, cei cu greutate sub 50 kg primesc 450 mg.

Reactii adverse:
Tulburari gastrointestinale, eruptii, in special la inceputul tratamentului; cresterea temporara a bilirubunei serice, GOT, GPT, fosfatazei alcaline.

Contraindicatii:
Sarcina.

Precautii:
Fiind un inductor al enzimelor hepatice, rifampicina poate creste metabolismul unor medicamente administrate concomitent, ca steroizii, anticoagulantele, anticonceptionalele, unele antidiabetice si digitalice.

Producator: Medochemie

Trimis la:  Mon, 26-Nov-2007, 09:10