MARCOFEN, tablete filmate, capsule SR, sirop, supozitoare

Categorie: Acid ascorbic (vitamina C)
Expeditor: sorina

MARCOFEN, tablete filmate, capsule SR, sirop, supozitoare

Proprietati:
Marcofen este un agent antiinflamator nesteroidian cu actiune analgezica si antipiretica.

Indicatii:
Indepartarea durerilor usoare pana la moderate din cefalee, dismenoree, durerilor dentare, postoperatorii si musculare. Antipiretic (scaderea febrei). Tratamentul artritei reumatoide, artritei reumatoide juvenile, osteoartritei, afectiunilor inrudite, reumatismului non-articular, tratamentul leziunilor partilor moi

Contraindicatii:
La fel ca in cazul altor AINS (antiinflamatoare nesteroidiene), medicamentul nu se va administra pacientilor cu ulcer gastroduodenal activ. Nu se va administra in timpul sarcinii. Pacientii cu astm bronsic sau cei care au prezentat in antecedente bronhospasm la administrarea aspirinei sau a altor AINS. Sensibilitate la oricare dintre ingredienti sau la medicamentele care contin aspirina.

Reactii adverse:
Extinsa utilizare a ibuprofen a aratat ca medicamentul este bine tolerat, efectele adverse cand apar sunt de obicei usoare si trecatoare. Au fost raportate cazuri rare de dispepsie, intoleranta gastrointestinala, sangerari si urticarie.

Dozare:
Adulti: Doza zilnica recomandata este de 1 200 mg divizata in trei doze Oral: 1 tableta de 3 ori pe zi sau o capsula SR de 2 ori pe zi. Supozitoare: 1 supozitor pentru adulti de 2-3 ori pe zi. Doza poate fi dublata in cazuri de durere severa sau atunci cand este folosit ca antiinflamator. Copii: Doza zilnica recomandata este de 10-40 mg/kg corp divizata in trei doze. Copii intre 6 luni si 6 ani: (1 lingurita = 5ml) sau 1 supozitor 100 mg de 3 ori pe zi. Copii peste 6 ani: (1lingura = 15 ml) sau 1 supozitor 300 mg de 3 ori pe zi. A se utiliza numai sub supraveghere medicala.

Forma de prezentare:
Tablete filmate: folie cu 10 tablete, 400 mg fiecare. Capsule SR: folie cu 10 capsule, 400 mg fiecare. Sirop: flacoane a 60 ml sau 120 ml, continand 100 mg/5 ml. Supozitoare: Cutii cu 5 supozitoare, continand 100, 300 si 500 mg.

Producator: Glaxo Wellcome

Trimis la:  Tue, 04-Dec-2007, 16:26