LORIVAN, comprimate

Categorie: Acid ascorbic (vitamina C)
Expeditor: sorina

LORIVAN, comprimate

Compozitie:
Un comprimat contine 1 mg lorazepam.

Actiune terapeutica:
Este un tranchilizant puternic din grupa benzodiazepinelor. Se absoarbe usor, iar concentratia maxima se atinge dupa 2 ore de la administrare.

Indicatii:
Pentru eliminarea asimptomatica a anxietatii, tensiunii psihice, agitatiei, iritabilitatii si insomniei asociate cu nevroze anxioase.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la benzodiazepine. In primul trimestru al sarcinii, in timpul alaptarii. Benzodiazepinele pot fi folosite la pacienti suferinzi de glaucom cu unghi deschis si care sunt sub tratament adecvat, dar sunt contraindicate in glaucom acut cu unghi ingust.

Reactii adverse:
Toropeala, oboseala, pierderea puterii de coordonare musculara. Rar: hipotensiune, tulburari gastro-intestinale, greata, modificari ale salivatiei, constipatie, tulburari vizuale, urticarie, retentie urinara, cefalee, depresie, confuzie, ameteala, tremuraturi, modificari de libido.

Precautii:
Folosirea indelungata poate provoca dependenta. La intreruperea brusca a tratamentului pot aparea simptome ca: convulsii, tremuraturi, crampe abdominale si musculare, voma si transpiratie. La pacienti mai batrani sau debili si la copii doza initiala va fi unica, iar cresterile de doza se vor face treptat, in concordanta cu raspunsul pacientului, pentru a evita pierderea puterii de coordonare musculara sau sedarea excesiva. Se vor lua precautii in cazul pacientilor cu insuficienta functionala renala sau hepatica, insuficienta cardio-respiratorie. Nu se administreaza ca tratament ambulator la soferi si la cei cu alte profesiuni care impun concentrare intensa si prelungita a functiilor psihice; se recomanda evitarea bauturilor alcoolice.

Mod de administrare:
Doza uzuala este de 2-6 mg/zi impartita in cateva prize. Se administreaza 2-3 mg/zi in cateva prize pentru anxietate. Pentru insomnia datorata anxietatii sau stresului situational se vor administra 2-4 mg la culcare. Pentru pacientii mai batrani se recomanda 1-2 mg/zi ca doza initiala in cateva prize care vor fi ajustate nevoilor si tolerantei pacientilor.

Interactiuni medicamentoase:
Benzodiazepinele cresc efectul medicamentelor care actioneaza asupra sistemului nervos central, cum sunt: neurolepticele, tranchilizantele, antidepresivele, hipnoticele, analgezicele, anestezicele. Benzodiazepinele pot de asemenea intensifica reactia la alcool.

Forma de prezentare:
Cutii cu 2 blistere a 25 comprimate.

Conditii de pastrare:
La loc racoros.

Producator: Armedica S.A. Targu-Mures - Dexon Ltd.

Trimis la:  Tue, 11-Dec-2007, 15:21