TOBRIN, solutie oftalmica 0,3%

Categorie: Acid ascorbic (vitamina C)
Expeditor: sorina

TOBRIN, solutie oftalmica 0,3%

Compozitie:
Solutie oftalmica sterila, 1 ml continand tobramicina 3 mg.

Actiune terapeutica:
Tobrin este o solutie oftalmica sterila, continand tobramicina, recomandata in infectiile oculare. Tobramicina este un antibiotic aminoglicozidic solubil in apa, cu spectru larg de actiune asupra diferitilor agenti patogeni grampozitivi si gramnegativi, fiind eficace fata de bacteriile obisnuite in infectiile oculare: Staphilococcus aureus, Stf. epidermidis, Ps. Aeruginosa, E. coli, Proteus.

Indicatii:
Tratamentul infectiilor oculare si anexelor ochiului cauzate de bacterii sensibile la tobramicina: blefarite, conjunctivite, keratite bacteriene, infectii postoperatorii. Tobrin este sigur si eficace si in tratamentul infectiilor oculare la copii.

Contraindicatii:
Tobrin este contraindicat la pacientii cu sensibilitate cunoscuta la oricare dintre componentii sai. Daca apare o reactie de sensibilizare la Tobrin, tratamentul va fi intrerupt imediat.

Precautii:
Ca si alte preparate antibiotice, o utilizare prelungita poate favoriza dezvoltarea unor microorganisme, inclusiv fungi. Daca apar suprainfectii trebuie initiata o terapie adecvata.

Folosirea in perioada de sarcina:
Tobrin va fi intrebuintat in timpul sarcinii numai daca este absolut necesar.

Mod de administrare:
La indicatia medicului. In infectiile usoare si medii: 1 - 2 picaturi in ochiul afectat, la fiecare 4 ore. In infectiile grave: 2 picaturi in ochiul afectat la fiecare ora pana la ameliorare, urmand o reducere treptata a dozei pana la vindecare.

Forma de prezentare:
Flacon a 5 ml solutie. A se pastra inchis ermetic, la temperaturi cuprinse intre 8- 30C.

Producator: E.I.P.I.C.O.

Trimis la:  Thu, 13-Dec-2007, 11:50