TEARS NATURALE FREE, lubrifiant oftalmic fara conservant

Categorie: Acid ascorbic (vitamina C)
Expeditor: sorina

TEARS NATURALE FREE, lubrifiant oftalmic fara conservant

Descriere:
Tears Naturale Free este un lubrifiant oftalmic fara conservant, astfel formulat pentru a evita iritatia produsa de conservantii prezenti in alte tipuri de lacrimi artificiale. Tears Naturale Free are in compozitie: Substante active: Duasorb - sistem polimeric solubil in apa ce contine 0,1% dextran 70 si 0,3% hidroxipropilmetilceluloza 2910. Substante inactive: borat de sodiu, clorura de potasiu, clorura de sodiu, apa purificata, precum si acid clorhidric si/sau hidroxid de sodiu pentru ajustarea pH-ului.

Indicatii:
Ameliorarea disconfortului produs de iritatii minore ale ochiului sau de expunerea la vant sau soare. Simptomele ochiului uscat pot fi tratate cu succes cu Tears Naturale Free; preparatul inlocuieste componentele filmului lacrimal, calmand ochiul iritat.

Atentie!
Daca apar dureri oculare, modificari ale vederii, roseata persistenta sau iritatie oculara, sau daca starea se inrautateste sau persista mai mult de 72 ore, se intrerupe tratamentul si se consulta medicul. A nu se utiliza preparatul daca solutia si-a schimbat culoarea sau a devenit tulbure. A nu se atinge capatul picuratorului de nici o suprafata, intrucat aceasta ar putea contamina continutul. A nu se utiliza acelasi flacon de doua ori. A se arunca solutia ramasa neutilizata dupa prima deschidere si administrare. A nu se lasa la indemana copiilor. In caz de ingestie accidentala, adresati-va medicului sau unui centru specializat in tratarea intoxicatiilor medicamentoase.

Mod de administrare:
Se instileaza 1-2 picaturi in ochiul afectat, ori de cate ori este necesar, evitand atingerea capatului picuratorului de suprafata oculara sau de zonele invecinate.

Conditii de pastrare:
A se pastra la temperatura camerei.

Forma de prezentare:
Cutie cu 32 flacoane de unica folosinta, continand fiecare 0,8 ml lubrifiant oftalmic.

Producator: Alcon

Trimis la:  Wed, 19-Dec-2007, 08:02