BACTROBAN, unguent nazal

Categorie: Acid ascorbic (vitamina C)
Expeditor: sorina

BACTROBAN, unguent nazal

Compozitie:
Bactroban unguent nazal: mupirocina 2% G/G in parafina moale, alba continand un ester de glicerina. Bactroban este un agent antibacterian topic, activ fata de microorganismele responsabile de majoritatea infectiilor cutanate, ex. Staphylococcus aureus, inclusiv tulpinile meticilino-rezistente, alti stafilococi si streptococi. De asemenea, este activ fata de germenii gramnegativi, cum sunt Escherichia coli si Haemophilus influenzae.

Indicatii:
Eliminarea starii de purtator nazal de stafilococi, inclusiv Staphylococcus aureus meticilino-rezistent (MRSA).

Dozare si mod de administrare:
Adulti si copii: Bactroban unguent nazal trebuie aplicat in portiunea anterioara a narinelor, de 2-3 ori pe zi, astfel: o mica cantitate de unguent, de dimensiunea unui varf de chibrit, se depune pe pulpa degetului mic; unguentul se aplica in interiorul unei nari; se repeta aplicarea unguentului si in cealalta nara; se comprima ambele narine concomitent; acest lucru permite difuzarea unguentului in interiorul narinelor. La copiii mici si pacientii aflati in stare grava, pentru aplicarea unguentului se utilizeaza un mic tampon. Starea de purtator nazal dispare in mod normal intr-un interval de 5-7 zile de la inceputul tratamentului.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la oricare dintre constituentii Bactrobanului unguent nazal.

Precautii:
Ca si in cazul celorlalte preparate topice, trebuie evitat contactul cu ochii.

Sarcina si alaptare:
Studii pe animale de laborator nu au evidentiat efecte teratogene.Totusi, nu exista date clare privind siguranta administrarii de Bactroban in cursul sarcinii. Nu exista studii pe subiecti umani sau animale de laborator privitoare la administrarea in cursul alaptarii.

Reactii adverse:
Studiile clinice au relevat unele reactii adverse minore limitate la locul aplicarii, cum ar fi o senzatie tranzitorie de arsura.

Forma de prezentare:
Bactroban unguent nazal: tub cu 3 g unguent.

Conditii de pastrare:
La loc racoros (sub 25C). Unguentul ramas la sfarsitul perioadei de tratament se arunca.

Informatii suplimentare:
Pentru a favoriza difuzarea unguentului, preparatul incorporeaza un ester de glicerina, ca substituent al lanolinei. Acesta se bazeaza pe trigliceride sintetice ce contin acizi grasi naturali, cu un potential de sensibilizare redus. Pentru tratarea infectiilor bacteriene cutanate, trebuie utilizat Bactroban uguent. A se vedea formula si indicatiile aditionale ale unguentului Bactroban sau a se contacta producatorul pentru detalii.

Producator: SmithKline Beecham

Trimis la:  Mon, 17-Dec-2007, 14:45